NEWSFLASH...
ανάγνωση

Είναι ακριβή η ασφάλιση για φυσικές καταστροφές; - Τα σημεία προσοχής

Είναι ακριβή η ασφάλιση για φυσικές καταστροφές; - Τα σημεία προσοχής

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα φυσικά φαινόμενα αυξημένης έντασης που προκαλούν μεγάλες καταστροφές στην περιουσία των επιχειρήσεων.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές πρώτων υλών, προϊόντων και υπηρεσιών, τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που πρόσφατα έφερε ο covid και ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μπορεί να επιφέρει σε μία επιχείρηση σοβαρά προβλήματα, μέχρι και να την βγάλει «εκτός» δουλειάς.

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι των επιχειρήσεων είναι εκτεθειμένοι στα φαινόμενα φυσικών καταστροφών. Ένας από τους κλάδους αυτούς είναι ο κλάδος τουρισμού, καθώς δραστηριοποιείται σε παραθαλάσσια μέρη που συνήθως πλήττονται πιο άμεσα, και εκ φύσεως η περιουσία των επιχειρήσεων είναι περισσότερο εκτεθειμένη. Επιπλέον, ο εποχικός χαρακτήρας του κλάδου στην Ελλάδα απαιτεί άμεσες ενέργειες αποκατάστασης ζημιών, συχνά με αυξημένα κόστη λόγω του επείγοντος.

Από τα στατιστικά στοιχεία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν ασφαλίζονται έναντι φυσικών καταστροφών, καθώς δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα η ασφαλιστική συνείδηση των επιχειρήσεων, των κινδύνων από φυσικές καταστροφές, ούτε έχουν γίνει προσπάθειες να γίνει γνωστή η σχέση κόστους ασφάλισης και ωφέλειας.

Το κόστος της ασφάλισης

Ως συστατικό ενός πλήρους σχεδίου ασφάλισης, οι καλύψεις φυσικών φαινομένων δεν είναι μεγάλο κομμάτι του ασφαλίστρου. Ενδεικτικά, μπορούν να αποτελούν ένα 10% - 15% της συνολικής τιμής, καθώς οι πιο «ακριβές» καλύψεις είναι η πυρκαγιά και ο σεισμός. Το όφελος που μπορεί να έχει μία επιχείρηση είναι να συνεχίσει να λειτουργεί, να συνεχίσει να διαθέτει ρευστότητα και να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της.

Τι να προσέξει ο επιχειρηματίας

Από όποιο κλάδο και να προέρχεται, όποιο επάγγελμα, βασικό είναι να τηρηθεί ο άξονας: διαπιστευμένος επαγγελματίας ασφαλιστής – ασφαλιστική εταιρεία κύρους. Από εκεί και πέρα πάντα πρέπει να γίνεται αναλυτική μελέτη - παρουσίαση των όρων, προϋποθέσεων και απαλλαγών μιας προσφοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr