NEWSFLASH...
ανάγνωση

Τα ομαδικά ασφαλιστήρια υγείας /ζωής είναι και για τις μικρές επιχειρήσεις

Τα ομαδικά ασφαλιστήρια υγείας /ζωής είναι και για τις μικρές επιχειρήσεις

Τα ομαδικά ασφαλιστήρια είναι ένα χρήσιμο επιχειρηματικό εργαλείο για αποτελεσματική διαχείριση και ενδυνάμωση του ανθρωπίνου δυναμικού μίας μικρομεσαίας επιχείρησης.

Ένα ομαδικό ασφαλιστήριο εξασφαλίζει, πρόσβαση σε ένα σύστημα υπηρεσιών που περιλαμβάνει παροχές προληπτικής ιατρικής, εξωνοσοκομειακής περίθαλψης με εκτεταμένο δίκτυο ιατρών, ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής κάλυψης, αλλά και επίδομα ακόμη και σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει για παράδειγμα να απευθυνθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Tο κόστος μίας ομαδικής ασφάλισης αντιστοιχεί στο 1,5% του μισθολογικού κόστους, ενώ προσφέρει καλύψεις πολλαπλάσιας αξίας. Είναι πλήρες ανταποδοτικό και καταρρίπτει την πεποίθηση ότι η ομαδική ασφάλιση είναι ακριβή και ασύμβατη με τις ανάγκες και δυνατότητες της ΜμΕ.

Ο εργοδότης, ασφαλίζοντας το προσωπικό του με πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης έχει φορολογικά οφέλη, καθώς βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα ασφάλιστρα αναγνωρίζονται ως παραγωγικές δαπάνες και ισχύουν απαλλαγές φόρου.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων, βελτιώνουν την παραγωγικότητα μίας επιχειρήσεις, αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα, αποτελούν κίνητρο για την διατήρηση ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργούν την αίσθηση της σιγουριάς, προστατεύουν οικονομικά του εργαζόμενους και τον εργοδότης σε δύσκολες στιγμές και έμμεσα βελτιώνουν το εισόδημα των εργαζομένων.

Πριν αποφασίσετε θυμηθείτε

Τα ομαδικά ασφαλιστήρια έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για αυτό:

1. Αυτός που επιλέγει, αποφασίζει τόσο για τον εαυτό του όσο και την ομάδα του, άρα πρέπει να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

2. Ο τρόπος λήψης της απόφασης αγοράς ενός ομαδικού ασφαλιστηρίου διαφέρει από την αγορά ενός ατομικού ασφαλιστηρίου.

3. Τα ομαδικά ασφαλιστήρια προσαρμόζονται, οπότε μην βασιστείτε σε έτοιμες προτάσεις.

Μην ξεχάσετε ΠΟΤΕ

1. O ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που θα σας σχεδιάσει το πρόγραμμα απαιτείται να έχει μεγάλη εμπειρία και πολύ μεγάλη γνώση του προγράμματος και των αναγκών σας.

2. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ανάλυση του προφίλ της επιχείρησης, αποτύπωση των φορολογικών θεμάτων και εν συνεχεία έρχεται η παράθεση των επενδυτικών λύσεων - προτάσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr