NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Το νέο ΔΤ της ​ΟΣΥΕΕ - Πρόεδρος ο Μιχάλης Γιάγκας για όγδοη συνεχή θητεία

Το νέο ΔΤ της ​ΟΣΥΕΕ - Πρόεδρος ο Μιχάλης Γιάγκας για όγδοη συνεχή θητεία

Για όγδοη ( 8η ) συνεχή θητεία οι Επιμελητηριακοί υπάλληλοι ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Μιχάλη Γιάγκα, κατά τις εργασίες του 29ο Συνεδρίου τους, επανεκλέγοντάς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων (Ο.Σ.Υ.Ε.),

Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν οι εργασίες του 29ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων (Ο.Σ.Υ.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ανδριανός Μιχάλαρος» του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των επιμελητηριακών υπαλλήλων από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας και την Κ.Ε.Ε.Ε.

Στο Συνέδριο παρέστησαν και χαιρέτησαν τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ.κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης Βουλευτής Ά Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Μαμουλάκης Βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Απόστολος Πάνας, Βουλευτής Χαλκιδικής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Επίσης χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) κος Γεώργιος Παπαμανώλης Ντόζας, ως οικοδεσπότης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κος Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) κος Δημήτρης Μαρκομιχάλης, και ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΠ) κος Κωνσταντίνος Δαμίγος ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) κος Ιωάννης Μπρατάκος.

Επίσης παραβρέθηκαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Ά αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Γεώργιος Παπαθανασίου και ο υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. κ. Δημήτρης Φανουργάκης.

Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Υ.Ε. κ. Μιχάλης Γιάγκας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, αναφέρθηκε στην οικονομική και κοινωνική συγκυρία και στο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα επιμελητήρια στις σημερινές συνθήκες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της Ελληνικής Οικονομίας., στην εξέλιξη του Γ.Ε.ΜΗ. στην Επιμελητηριακή Νομοθεσία, στη λειτουργία των Κέντρων Υποστήριξης των Επιχειρήσεων (Κ.Υ.ΕΠΙΧ)., στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, στην ενίσχυση των Επιμελητηρίων με ανθρώπινο δυναμικό και στα οργανογράμματα των Επιμελητηρίων, στα Περιφερειακά Επιμελητηριακά Συμβούλια και επεσήμανε τα ιδιαίτερα προβλήματα των επιμελητηριακών υπαλλήλων με έμφαση στη δημιουργία ειδικού ταμείου για την ενίσχυση των εργαζόμενων στα επιμελητήρια.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα συνεργασίας Πολιτείας, Επιμελητηρίων και επιχειρηματικού κόσμου για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με στόχο την ανάπτυξη της χώρας. Τόνισαν τον ρόλο των επιμελητηρίων ως συμβούλων της πολιτείας και των επιχειρηματιών, αναγνώρισαν τη συνεισφορά των Επιμελητηρίων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πανδημία του κορονοϊού και εξήραν τις προσπάθειες των Επιμελητηριακών Υπαλλήλων και της Ο.Σ.Υ.Ε στην εφαρμογή του ΓΕΜΗ και την βελτίωση της εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων με τη χρήση ψηφιοποιημένων υπηρεσιών γεγονός που κατατάσσει τα Επιμελητήρια στις τρείς (3) πρώτες δημόσιες υπηρεσίες, σε θετικές αξιολογήσεις από τις επιχειρήσεις.

Στο διήμερο των εργασιών συζητήθηκαν επίσης και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και το 3ετές διεκδικητικό πλαίσιο της Ο.Σ.Υ.Ε.

Κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  • Γιάγκας Μιχάλης, Πρόεδρος,
  • Παναγόπουλος Χρήστος, Α΄ Αντιπρόεδρος
  • Παπαβασιλείου Ελπίδα, Β΄ Αντιπρόεδρος
  • Γιοβανοπούλου Παρασκευή, Γεν. Γραμματέας
  • Χρηστίδης Βασίλειος, Ταμίας
  • Αλεξόπουλος Χρήστος, Μέλος
  • Δασκαλόπουλος Ιωάννης, Μέλος
  • Μωρογιώργα Σταυρούλα, Μέλος
  • Σαλαπάτας Βασίλης, Μέλος

Αντιπρόσωπος στην ΑΔΕΔΥ εκλέχτηκε η Λεμονιά Καναβέτα και την Ελεγκτική Επιτροπή αποτελούν οι: Λιάπη Ευαγγελία, Παπαθεοδώρου Χρήστος και Αγγέλης Γιώργος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr