NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

​Γκάγκα: Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι γύρω μας να είναι ασφαλείς - Παραλάβαμε τα χάπια της Pfizer

​Γκάγκα: Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι γύρω μας να είναι ασφαλείς - Παραλάβαμε τα χάπια της Pfizer

«Έχουμε καλά νέα. Έχουν έρθει τα χάπια της Pfizer στη χώρα. Ξεκινάει η διαδικασία της τοποθέτησης της ταινίας που χρειάζεται για να μπορέσουν να δοθούν. Θα τελειώσει όλη η διαδικασία μέσα στην εβδομάδα και θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και τη χορήγηση των χαπιών της Pfizer» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης του υπουργείου για την πορεία της πανδημίας.

«Παράλληλα», πρόσθεσε, «συνεχίζεται η χορήγηση της μολονπιραβίρης της Merck με καλά αποτελέσματα. Τουλάχιστον οι πρώτες αναλύσεις είναι πάρα πολύ θετικές».

«Να θυμίσω και πάλι ότι ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι πολύ καλύτερο, αν θέλετε, για τα δημοσιονομικά της χώρας γιατί είναι πολύ μικρότερο το κόστος των εμβολίων για το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή για τον καθένα από εμάς σε σχέση με το κόστος των φαρμάκων» είπε η κα Γκάγκα. «Και άρα βεβαίως θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα φάρμακα. Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι γύρω μας να είναι ασφαλείς, αλλά είναι σημαντικό να προσέξουμε και να εμβολιαστούμε.»

«Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει. Οι περισσότεροι από εμάς, και αυτό συζητούσαμε και το πρωί στο γραφείο, έχουμε γνωστούς που είναι άρρωστοι. Που αρρωσταίνουν, που βρίσκονται θετικοί. Οι περισσότεροι το περνούν ήπια στο σπίτι και έχουμε ένα πλατό ως μικρή αύξηση των εισαγωγών, αλλά δεν παύουμε να έχουμε πάνω από 20.000 κρούσματα την ημέρα, το οποίο είναι κάτι που μας απασχολεί» είπε η κα Γκάγκα και πρόσθεσε τα μέχρι στιγμής στατιστικά για την πανδημία:

«Από την αρχή της πανδημίας έχουμε περίπου 170.000 νοσηλείες για ασθενείς με Covid στην Ελλάδα και παράλληλα έχουμε αυτά τα δύο χρόνια, από τις 26 Φεβρουαρίου που δόθηκε το πρώτο κρούσμα, 2.600.000 νοσηλείες για άλλα νοσήματα. Που σημαίνει ότι η Covid μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Αύξησε πάρα πολύ τις ανάγκες σε προσωπικό, τις ανάγκες στις κλινικές, αλλά και πάλι τα πολλά περιστατικά ήταν τα μη Covid»

Και τελείωσε την ενημέρωση προσθέτοντας ότι: «Πρέπει λοιπόν νομίζω αφενός να μάθουμε να ζούμε με αυτή τη νέα πραγματικότητα γύρω μας. Τα κρούσματα είναι καθημερινά. Κάθε μέρα πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να φοράμε μάσκες, να κρατάμε τα μέτρα και από εκεί και πέρα πρέπει να βγούμε και σε μια κανονικότητα σιγά – σιγά, προσέχοντας όμως. Δηλαδή, η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει γύρω μας. Δεν έχει φύγει. Πρέπει να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά παράλληλα με προσοχή.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr