NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Στη Σίφνο ανοίγει το νέο ξενοδοχείο NOS Hotel & Villas​

​Στη Σίφνο ανοίγει το νέο ξενοδοχείο NOS Hotel & Villas​

Με 18 σουίτες μοιρασμένες σε τέσσερα πέτρινα κτίσματα σαν προστατευτική αγκαλιά σιφνιώτικου χωριού το νέο ξενοδοχείο του NOS Hotel & Villas στο Φάρο της Σίφνου​. Εσωτερικά που υπερασπίζονται την ιδιωτικότητα του χώρου, αλλά και κοινοί τόποι που σε προτρέπουν στο “μαζί”.

Το όνομά του -εμπνευσμένο από τον τρόπο που το ντόπιο γλωσσάρι θέλει τις λέξεις να προφέρονται κομμένες στα μισά τους-, συντόμευση του ονόματος του νησιού στο οποίο βρίσκεται (Sif-NÓS), αλλά και παραπομπή την ίδια ώρα στην λατινική αντωνυμία «εμείς», «μας», «εμάς», ενσταλάζει στον γενετικό κώδικα του νέου ξενοδοχείου την αίσθηση του «ανήκειν», της επι-κοινωνίας, της σύνδεσης μεταξύ μας.

Αυτή είναι άλλωστε η πρόθεση του ολοκαίνουργιου NOS Hotel & Villas. Να σου αποκαλυφθεί αμέσως, μόλις σου συστηθεί με το όνομά του. Να σου πει ότι εδώ θα ζήσεις την κομψή σύνοψη της Σίφνου, θα χαρείς να ενώσεις το εγώ με το εμείς. Και μαζί, να σου προτείνει μια φυσική και γοητευτική σχισμή μέσα στο χώρο και στο χρόνο, όπου το σήμερα έρχεται για να συναντηθεί με το χθες. Για να να ξανανιώσει χαμένες απολαυστικές αισθήσεις, να θυμηθεί την πρώτη ύλη του και τελικά να επαναπροσδιοριστεί και να συνεχίσει αποτοξινωμένο, αναβαπτισμένο, ανανεωμένο.

Τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ως προς την εσωτερική του διακόσμηση το συγκρότημα των 4 κτιρίων και 18 σουίτων (από 29 έως 50 τετραγωνικά) του NOS φέρει στην ετικέτα του την ηχηρή υπογραφή του K-Studio των Δημήτρη και Κωνσταντίνου Καραμπατάκη. “Στο NOS προσπαθήσαμε να φέρουμε τις ποιοτικές της σύνθεσης ενός χωριού. Με τους ενδιάμεσους χώρους, τα καλντερίμια, τις αυλές, αλλά και την πλατεία του χωριού να ‘αναπαρίσταται’ στο άνοιγμα γύρω από το εστιατόριο και την πισίνα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καραμπατάκης.

Υπό την υψηλή καθοδήγηση του executive chef Αθηναγόρα Κωστάκου -τον δημιουργό πίσω από τα διάσημα μυκονιάτικα projects αλλά και τα success storιes όπως τα Noema και Loco-, το εστιατόριο του NOS δεν είναι μόνο η επιτομή του gathering στον φιλόξενο ανοιχτό του χώρο, αλλά η δυνατότερη υποψηφιότητα του φετινού πρωταγωνιστή στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. “Το zero waste και η ντόπια πρώτη ύλη είναι οι βασικοί παρονομαστές στο μενού που ετοιμάσαμε για το εστιατόριο του NOS. Όλες οι μαγειρικές τεχνικές αλλά και οι πρώτες ύλες της Σίφνου και των Κυκλάδων -με έμφαση στην ωμοφαγία- έχουν εδώ τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο” τονίζει ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr