NEWSFLASH...
The Unkeeper
ανάγνωση

The Unkeeper: Bras de fer

The Unkeeper: Bras de fer

Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελική λύση για το φαινόμενο των λευκών περιοχών όσων αφορά στη μετάδοση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε «ορεινές» περιοχές όπου η Digea αδυνατεί να δώσει σήμα.

Παλιά ιστορία με «θύματα» τους κατοίκους των ορεινών περιοχών. Αν ρωτήσετε γιατί η Digea δεν έχει αναμεταδότες που να καλύπτουν όλοι την επικράτεια, οι λόγοι επιχειρηματικοί και ασφαλώς πολιτικοί.

Προσθέστε και στην υπόθεση και την ΕΡΤ και θα βρεθούμε σε ένα «πολιτικόεπιχειρηματικό» θρίλερ που μόνο στην τριτοκοσμική Ελλάδα μπορεί να συμβεί.

Η κυβέρνηση έδωσε λοιπόν τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τους ΟΤΑ A' και B' βαθμού, της προμήθειας, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης, με σκοπό την εξυπηρέτηση αναγκών τηλεοπτικής κάλυψης του τοπικού πληθυσμού τους που δεν εξυπηρετείται από τα αδειοδοτημένα δίκτυα επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται μέσα από το άρθρο 7 της τροπολογίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με εγκατάσταση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης από ΟΤΑ.

Όπως αναφέρεται η μετάβαση της χώρας στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας σε περισσότερο από το 95% του συνολικού πληθυσμού. Προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση του συνόλου του πληθυσμού στο τηλεοπτικό περιεχόμενο, δωρεάν και για διάστημα 8 ετών.

Αυτό που μας φοβίζει είναι το άρθρο 8 της ίδιας τροπολογίας που προσδιορίζεται και συμπληρώνεται -θέτοντας παράλληλα ρητή προθεσμία ολοκλήρωσης- η διαδικασία αδειοδότησης εγκατεστημένων κατασκευών κεραιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής. Γιατί μας φοβίζει; Διότι η διαδικασία αδειοδότησης είναι μία πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα.

Να παραμείνουμε στον ίδιο νόμο, καθώς η κυβέρνηση για το άρθρο μόνο του ν. 1178/1981 προστίθεται παρ. 3Α ως εξής:

Στο έντυπο της εφημερίδας που εκδίδεται και διανέμεται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του εάν ο ιδιοκτήτης είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο και της εταιρικής μορφής με την οποία λειτουργεί, αναγράφονται ο νόμιμος εκπρόσωπος, ο διευθυντής και ο διευθυντής σύνταξης. Σε περίπτωση Κυκλοφορίας φύλλου κατά παράβαση του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κάθε φορά, διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10000) ευρώ.

Δύο τινά έχουμε εδώ. Ο λόγος που το κάνει η κυβέρνηση είναι να «ελέγξει» εκδοτικές επιχειρήσεις που «μακελάρουν» την επικαιρότητα. Στον ίδιο κάδο μπαίνουν και οι εφημερίδες των αριστερών οντοτήτων.

Θύελλα ξεσήκωσε ο ρόλος του ΕΣΡ που θα επιβάλλει τα πρόστιμα που, ενώ θεσμικά από το 1989 ασχολείται με τη νομιμότητα των καναλιών/ραδιοσταθμών και ελέγχου-κυρώσεις του χαρακτήρα του περιεχομένου, αναλαμβάνει ρόλο ελέγχου της νομιμότητας των εφημερίδων και όχι των ιστοσελίδων.

Έντονα επίσης, σχολιάστηκε το γεγονός ότι εισπράκτορας για το δημόσιο των προστίμων θα είναι το πρακτορείο ΆΡΓΟΣ.

Κατανοητός και εμφανής ο λόγος της κυβέρνησης, αλλά στην εποχή των Social media και των ιστοσελίδων το αποτέλεσμα ίσως να μην είναι το επιθυμητό. Από την άλλη είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσει ένα bras de fer που οι «θιγόμενοι» θα τραβήξουν το σχοινί στα άκρα...

Το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις, μάλλον για το απρόοπτο της κατάθεσης της σχετικής τροπολογίας, αν και όλοι συμφωνούν να μην «μακελάρεται» η επικαιρότητα.

Η από καιρό αλλαγή στην κορυφή έσκασε στην Wunderman Thompson, αλλά με μια Αυστραλέζα; Πάμε στοίχημα για πόσο... Στη σχετική ανακοίνωση λένε μετά από περισσότερα από 30 χρόνια προσφοράς στον Οργανισμό, κατά τη διάρκεια των οποίων διατήρησαν την εταιρεία σε μια συνεχή πορεία επιτυχιών και θετικών αποτελεσμάτων, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της χώρας, η Ρένα Νικολοπούλου και ο Δημήτρης Κόρδας θα ακολουθήσουν νέες προκλήσεις εκτός Wunderman Thompson. Πράγματι δεν πήγαινε καλά η εταιρεία, δεν «τσίμπησαν» κανένα μεγάλο brand. Να το σημειώσουμε από την εποχή του Tony Tayler που έδιωξε την παλιά φρουρά και με τόσες συγχωνεύσεις παγκόσμια που να βρει το βηματισμό της η εταιρεία. Η Ελένη Σάρλα δήλωσε: «….με την πρόκληση να αναπτύξουμε μια εταιρεία επικοινωνίας για μια προοδευτική Ελλάδα.» Μάλλον γυρίζουμε στο 1984. Και συνεχίζει «Ανυπομονώ να ενώσω τις κουκκίδες…» Δηλαδή η ελληνική προοδευτική επιχειρηματικότητα είναι κουκίδες… Στο μεταξύ το τι «Ελένη» έπεσε στις δηλώσεις των ανωτέρων που ένα μας έρχεται στον μυαλό, ο τρωικός… που έρχεται….

Τα 90 χρόνια εκδοτικής πορείας γιόρτασε το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διπλωματικών Αρχών, θεσμικών φορέων εκπροσώπησης της ελληνικής ναυτιλίας, αναγνωστών, αρθρογράφων και συνεργατών. Η εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επετειακής παρουσίασης «Ερχόμεθα προς την Θάλασσαν…», ολοκληρώνοντας με κάθε επισημότητα τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία τους και την 25η επέτειο από την επανέκδοση του ιστορικού εντύπου. Θερμές ευχές.

«Μια αγκαλιά βιβλία» της Σύσσης Καπλάνη στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, κάθε Σάββατο 4-5. Τι εκπομπή διαμάντι από μία έμπειρη παραγωγό και παρουσιάστρια; Μπράβο ΕΡΤ .

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr