NEWSFLASH...
ανάγνωση

Ομαδικές ασφαλίσεις: Αξία έχει να στηρίζουμε τους ανθρώπους μας

Ομαδικές ασφαλίσεις: Αξία έχει να στηρίζουμε τους ανθρώπους μας

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε άνοδο στα ομαδικά συμβόλαια ασφάλισης που επιλέγονται πλέον από τις σύγχρονες επιχειρήσεις ως μια ιδιαίτερα σημαντική παροχή προς τους εργαζόμενους. Το 2021, παρόλο που ήταν μια χρονιά με αβεβαιότητες και πολλά ερωτηματικά, συνεχίστηκε η τάση αυτή, με τις ομαδικές ασφαλίσεις να αποτελούν πραγματικό εργαλείο για επιχειρήσεις και ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα μετά το 1ο τρίμηνο, όταν η οικονομία άρχισε να επιστρέφει σε «κανονικούς» ρυθμούς.

Η υγειονομική κρίση επέτεινε την ανάγκη για πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα ο κλάδος ομαδικών υγείας να είναι περισσότερο ενισχυμένος. Είναι μεγάλος, πλέον, ο αριθμός των επιχειρήσεων που συνειδητοποιούν ότι με την παροχή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας στους εργαζόμενους καλύπτουν μια ιδιαίτερα σημαντική ανάγκη τους.

Σε αντίθεση με το 2020, υπήρξαν πολλοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που κατέγραψαν σημαντικές αυξήσεις εργασιών και κερδοφορίας, επαναφέροντας και επαυξάνοντας την καταβολή εισφορών σε ομαδικά αποταμιευτικά προγράμματα ή/και συνάπτοντας νέα συμβόλαια. Η επιστροφή της οικονομίας σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς ακολουθήθηκε από αύξηση στη ζήτηση νέων προγραμμάτων υγείας και σύνταξης (τόσο από πλευράς ενημέρωσης, όσο και αγοράς), με τα τελευταία να καταγράφουν υψηλότατους ρυθμούς στο τελευταίο 3μηνο του έτους.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η Eurolife FFH επένδυσε στα προγράμματα υγείας, βελτιώνοντας τις παροχές και τις καλύψεις τους, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών προς τα ασφαλισμένα μέλη. Ταυτόχρονα, χάρη στις συνέχεις επαφές με τα δίκτυα συνεργατών της και δίνοντας αξία στη σχέση της με κάθε άνθρωπο που την εμπιστεύεται, κατάφερε να διπλασιάσει τις προσφορές ομαδικών σε νέους πελάτες.

Εδώ τα μέλη των ομαδικών συμβολαίων έχουν απευθείας πρόσβαση στο ομαδικό συμβόλαιο και μπορούν να ελέγχουν παροχές, καλύψεις, καθώς και τα αναλωθέντα ποσά ανά καλυπτόμενο μέλος (κύριο και εξαρτώμενο), ώστε να προγραμματίζουν σωστά τη χρήση υπηρεσιών υγείας.

Επιπρόσθετα, μέσω του ίδιου portal, τα ασφαλισμένα μέλη μπορούν πλέον να υποβάλουν –σε ελάχιστο χρόνο-, ψηφιακά αιτήματα αποζημιώσεων (e_claims), επιλέγοντας το είδος δαπάνης και επισυνάπτοντας αντίγραφα των παραστατικών/αποδείξεων, ελαχιστοποιώντας το χρόνο αποζημίωσης.

Σήμερα, παρατηρούμε την αγορά να τρέχει με γοργούς ρυθμούς και να μεταλλάσσεται από «cost sensitive» σε «digital services», βελτιώνοντας την όλη εμπειρία των ασφαλισμένων και συρρικνώνοντας το κόστος ενός προγράμματος.

Κλάδοι της οικονομίας που βγήκαν ενισχυμένοι από την υγειονομική κρίση και δεν διέθεταν κάποιο ομαδικό πρόγραμμα, έχουν στραφεί προς τα δίκτυα συνεργατών, αναζητώντας λύση, έχοντας εκτιμήσει ότι η παροχή αυτή αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για έναν εργαζόμενο. Στα ομαδικά συμβόλαια υγείας, το ενδιαφέρον φαίνεται να μονοπωλούν τα Προγράμματα Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης με έμφαση στην πρόσβαση σε εκτεταμένα Δίκτυα Συμβεβλημένων Νοσοκομείων, με υπηρεσίες απευθείας εξόφλησης.

Η Eurolife FFH πιστεύει πολύ στην αξία ενός ομαδικού προγράμματος υγείας. Με την παροχή του, ενισχύεται άμεσα το εισόδημα του εργαζομένου, καθώς δεν φορολογείται ως παροχή (μέχρι € 1.500). Επιπροσθέτως, εξασφαλίζει τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένεια του, θωρακίζοντάς τον απέναντι σε απρόβλεπτες ή προβλέψιμες συνθήκες, συμπληρώνει και αναβαθμίζει τις παροχές του Κοινωνικού του Ταμείου και προσφέρει αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας.

Σε σχέση με τα Ομαδικά Προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου της Eurolife FFH θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η απόδοση που σημείωσε το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων έφτασε το 1,95%, το 2021, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της εταιρείας στη διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Πρόκειται για μια ακόμα απόδοση που έρχεται να προστεθεί στο σερί υψηλών αποδόσεων που διαχρονικά απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι των ομαδικών προγραμμάτων διαχείρισης κεφαλαίου της Eurolife FFH.

Τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι εργαζόμενοί τους, έχουν πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα από τα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίων (συνταξιοδοτικά προγράμματα). Πρόκειται για μια παροχή που ενισχύει σημαντικά τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εργοδότη και ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα εργασιακό περιβάλλον που καλλιεργεί ασφάλεια και σιγουριά στον εργαζόμενο. Επιπροσθέτως, ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα προσφέρει ανταγωνιστικό πακέτο ανταμοιβών και φορολογικά οφέλη, ενώ αποτελεί κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr