NEWSFLASH...
ανάγνωση

Ευρωπαϊκή Πίστη: Τα 10+1 πράγματα που πρέπει να προσέξει o ιδιοκτήτης μίας ΜμΕ

Ευρωπαϊκή Πίστη: Τα 10+1 πράγματα που πρέπει να προσέξει o ιδιοκτήτης μίας ΜμΕ

Ο λήπτης της ασφάλισης θα αποζημιωθεί στο ακέραιο και σύντομα όταν είναι σωστά ασφαλισμένος.

Για να είναι σωστά ασφαλισμένος έντεκα σημεία θα πρέπει να εξετάσει πριν υπογράψει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αναφέρει η Εύα Λαμπρινούδη, Διευθύντρια Γενικών Κλάδων στην Ευρωπαϊκή Πίστη.

Ειδικότερα:

1. Η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία θα εμπιστευτεί την ασφάλιση της επιχείρησης του.

2. Να επιλέξει τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή με τον οποίο θα συνεργαστεί, προσέχοντας να έχει την τεχνική κατάρτιση προκειμένου να του προτείνει την καλύτερη λύση για την επιχείρησή του και να είναι κοντά του τη στιγμή που θα τον χρειαστεί.

3. Να αποσαφηνίσει ποια είναι η ανάγκη της ασφάλισης της επιχείρησής του. Για παράδειγμα, να αντικαταστήσει την περιουσία του αυτούσια και να συνεχίσει την εργασία του σε περίπτωση μερικής ή ολικής καταστροφής.

4. Να ελέγξει ποιοι είναι οι κίνδυνοι που διατρέχει η επιχείρησή του και βάσει αυτών να επιλέξει ποιες καλύψεις μου χρειάζονται.

5. Να λάβει υπόψη του αν το κτίριο που εδρεύει η επιχείρηση είναι ιδιοκτησίας του. Αν όχι, και το νοικιάζει, θα πρέπει να συμπεριλάβει στις καλύψεις που θα επιλέξει την αστική ευθύνη μετάδοσης φωτιάς, εάν, φυσικά, είναι υπεύθυνος για τη ζημιά.

6. Να επιλέξει, εκτός από τη βασική κάλυψη πυρός, την κάλυψη σεισμού, πλημμύρας, δηλαδή τα καιρικά φαινόμενα που σήμερα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, είναι πλέον συχνά και δημιουργούν τεράστιες ζημιές, αλλά και την κάλυψη κλοπής, τρομοκρατικών ενεργειών και κακόβουλης βλάβης, την έκρηξη, το βραχυκύκλωμα, τη θραύση κρυστάλλων, τις φθορές από κλοπή κ.λπ.

7. Να ασφαλίσει την αστική του ευθύνη προς τρίτους κατά τη λειτουργία της επιχείρησης για σωματικές βλάβες ή και υλικές ζημίες και την εργοδοτική αστική του ευθύνη προς τους εργαζόμενους σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

8. Επίσης, αν είναι κατασκευαστής προϊόντος, προμηθευτής ή διαθέτης, να ασφαλίσει και την αστική ευθύνη προϊόντος, μήπως το προϊόν αποδειχθεί ελαττωματικό και προξενήσει σωματικές βλάβες.

9. Να προσέξει να ασφαλίσει και τα ετήσια μικτά του έσοδα (πάγια έξοδα και κέρδος), προκειμένου να μπορέσει, σε περίπτωση μεγάλης, ειδικά, ζημιάς, να αποζημιωθεί για τις υλικές του ζημιές, αλλά και να καλύψει και τις υποχρεώσεις του (ενοίκια, δάνεια, προμηθευτές, εργαζόμενους).

10. Αν διακινεί εμπορεύματα εντός ή εκτός Ελλάδας, να τα ασφαλίζει για όλους τους κινδύνους με ρήτρα Α (all risks) και με συμβόλαιο open cover ή block policy.

11. Να προσέξει αν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο είναι το πραγματικό, προκειμένου να μην υπάρχει υπασφάλιση, να αναφέρει αναλυτικά την αξία των κτιρίων, των κτιριακών βελτιώσεων, του εξοπλισμού, των μηχανημάτων και των εμπορευμάτων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr