NEWSFLASH...
ανάγνωση

Interasco: Έξι προτάσεις ασφάλισης «Κατά Παντός Κινδύνου»

Interasco: Έξι προτάσεις ασφάλισης «Κατά Παντός Κινδύνου»

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την κινητήριο δύναμη της οικονομίας και συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και εξασφαλίζουν την κοινωνική σταθερότητα.

Η επιβίωσή τους, ωστόσο, δεν είναι εύκολη και ταυτόχρονα πλέον οι «ασφαλιστικοί» κίνδυνοι που τις απειλούν είναι αρκετοί, τονίζει η Κατερίνα Μπαλλίνη, Interasco Supervisor Γενικοί Κλάδοι - Non Motor.

Ευάλωτες σε ακραία φαινόμενα και σε περιπτώσεις διακοπής εργασιών

Είναι, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, εκτεθειμένες έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί κ.ά. ή και κινδύνων, οι οποίοι πολλές φορές είναι απρόβλεπτοι και καταστροφικοί, τονίζει, προσθέτοντας πως είναι εξ ίσου ευάλωτες σε περιπτώσεις διακοπής εργασιών λόγω πυρκαγιάς και άλλων κινδύνων που μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη ροή εσόδων και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων.

Ευθύνη Εργοδότη και εργατικά ατυχήματα

Έρχονται αντιμέτωπες ακόμα και σε απαιτήσεις τρίτων που, λόγω του πιθανού ύψους τους, μπορούν να επιφέρουν σημαντικούς τριγμούς στη λειτουργία τους (Γενική Αστική Ευθύνη, Αστική Ευθύνη Προϊόντος, D&O) ή και ακόμα με την αστική ευθύνη που έχει ο εργοδότης για εργατικά ατυχήματα, σε υπαλλήλους ή εργάτες που απασχολούνται στην επιχείρησή τους (Εργοδοτική Ευθύνη).

Η επανεκκίνηση στην κανονικότητα μετά από ζημιές

Ως επιστροφή στην κανονικότητα μετά από περιπτώσεις τέτοιων ζημιών, ή και καταστροφών, ορίζεται πρωτίστως η επαναφορά των καθημερινών και εργασιακών συνηθειών των ανθρώπων με υγεία και ασφάλεια. Αυτή η επανεκκίνηση διευκρινίζει η κα Μπαλλίνη χρειάζεται «σύμμαχο» ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης, το οποίο μπορεί να προσφέρει απόλυτη προστασία της επιχειρηματικής στέγης από κάθε κίνδυνο.

Προγράμματα «Κατά Παντός Κινδύνου»

Τα εν λόγω προγράμματα παρέχουν κάλυψη «Κατά Παντός Κινδύνου» που περιλαμβάνουν την τυχαία υλική ζημιά, καθώς και όλους τους κινδύνους και περιπτώσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις. Δίνεται η δυνατότητα, δηλαδή, με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο να παρέχονται συνοπτικά οι εξής καλύψεις:

  • Ασφάλιση Υλικών Ζημιών: Κατά Παντός Κινδύνου - Ασφάλιση περιουσιακών στοιχείων
  • Ασφάλιση Συμπληρωματικών Εξόδων μετά από Υλική Ζημιά: Καλύπτει έξοδα που θα προκύψουν από υλική ζημιά όπως: φύλαξη εγκαταστάσεων, αμοιβές αρχιτεκτόνων μηχανικών εδάφους, επαγγελματική μετεγκατάσταση, περιορισμού της ζημιάς, πυρόσβεσης
  • Ασφάλιση Διακοπής Εργασιών: Καλύπτει την προσωρινή ή ακόμα και μόνιμη διακοπή εργασιών συνεπεία καλυπτόμενων κινδύνων
  • Ασφάλιση Προσωπικού Ατυχήματος: Καλύπτει περιπτώσεις Θανάτου ή Μόνιμης Ολικής / Μερικής Ανικανότητας του νόμιμου εκπροσώπου της Εταιρίας ποσό αποζημίωσης
  • Ασφάλιση Χρημάτων & Χρηματοκιβωτίου: Καταστροφή ή παράνομη αφαίρεση χρημάτων και επιταγών, μέσα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ή/και μέσα από τις εγκαταστάσεις οποιασδήποτε Τράπεζας
  • Ασφάλιση Ευθυνών
    • Γενική Αστική Ευθύνη: Καλύπτει ζημιές προς τρίτους που θα προκύψουν από την λειτουργία και χρήση των εγκαταστάσεων της Επιχείρησης:
    • Εργοδοτική Αστική Ευθύνη: Η ασφάλιση εργοδοτικής καλύπτει τις νομικές ευθύνες του απορρέουν από τον τραυματισμό (ατύχημα) ή την ασθένεια των εργαζόμενων κατά την διάρκεια της εργασίας τους.
    • Αστική Ευθύνη Προϊόντος: Αφορά υλικές ζημιές, σωματική βλάβη ή απώλεια ζωής που μπορεί να προκληθούν σε τρίτους, από ή σε σχέση με οποιοδήποτε ελάττωμα των προϊόντων που διαθέσατε μέσα στα πλαίσια της εμπορικής σας δραστηριότητας.

Σημειώνει ότι σε γενικές γραμμές, στην πλειονότητά τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι είτε ανασφάλιστες είτε διαθέτουν ελλιπή ασφάλιση, υπογραμμίζοντας ότι το κύριο όφελος που μπορεί να προσφέρει η ασφαλιστική αγορά είναι να κοινωνήσει την ανάγκη της προστασίας των περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης μέσω της πρόληψης έτσι ώστε να διασφαλίζεται η συνεχή επιχειρηματική δραστηριότητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr