NEWSFLASH...
ανάγνωση

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα unit linked εν καιρώ πληθωρισμού και ανόδου επιτοκίων

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα unit linked εν καιρώ πληθωρισμού και ανόδου επιτοκίων

Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων unit linked σε περιόδους αύξησης επιτοκίων βρίσκονται στη μεγάλη διασπορά τοποθετήσεων (asset allocation) και στην μεγάλη γεωγραφική διασπορά των τοποθετήσεων αυτών.

Επίσης το γεγονός ότι τα περισσότερα unit linked προϊόντα «κλειδώνουν» είτε τις θετικές αποδόσεις, είτε έχουν εγγύηση στο 85% του αρχικού κεφαλαίου μπορεί να περιορίσουν τις απώλειες που θα προκύψουν από τις τοποθετήσεις. Τέλος, προσφέρουν ασφάλιση ταυτόχρονα με την επένδυση.

Αναλυτικότερα, ένα σωστά δομημένο προϊόν unit linked περιλαμβάνει τοποθετήσεις σε επιμέρους αμοιβαία κεφάλαια και επενδυτικά προϊόντα που εξασφαλίζουν ισορροπία τοποθετήσεων σε διαβαθμισμένο κίνδυνο. Δηλαδή τοποθετήσεις και σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και ομολογιακά και μεικτά αμοιβαία κεφάλαια που επιμερίζουν τον επενδυτικό κίνδυνο ή μπορούν να καρπωθούν την απόδοση απ’ όλες τις κατηγορίες επενδύσεων. Ειδικά στις περιόδους ανόδου επιτοκίων, μπορούν να κερδίσουν για παράδειγμα από τα repo’s ή τις προθεσμιακές καταθέσεις. Σε περιόδους ανόδου των ομολόγων κερδίζουν από την άνοδο των τιμών τους και σε περιόδους ανόδου των μετοχών κερδίζουν από την άνοδο των μετοχών.

Επίσης το γεγονός ότι συνήθως υπάρχει εγγύηση στο 85% (τουλάχιστον) του αρχικού κεφαλαίου μπορεί να βοηθήσει να προστατευθεί το κεφάλαιο σε περιόδους μεγάλης χρηματιστηριακής κρίσης. Τέλος, διόλου αμελητέα είναι η ασφάλιση ζωής που μπορεί να προσφέρει ένα unit linked προϊόν σε περιόδους αύξησης πληθωρισμού και επιτοκίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr