NEWSFLASH...
ανάγνωση

Πληθωρισμός: Να περιμένουν οι ασφαλισμένοι αυξήσεις στα ασφάλιστρα περιουσίας / κατά ζημιών

Πληθωρισμός: Να περιμένουν οι ασφαλισμένοι αυξήσεις στα ασφάλιστρα περιουσίας / κατά ζημιών

Ο πληθωρισμός είναι ουσιαστικά ένα μέγεθος που αυξάνει τις τιμές των προϊόντων και τα κόστη παροχής υπηρεσιών. Εύλογα λοιπόν, η εκτίναξη του πληθωρισμού σε υψηλά 20 ετών στην Ελλάδα (40 ετών στην Αμερική και στην Ευρώπη) θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους αποζημίωσης από τις ασφαλιστικές.

Έτσι, αναγκαστικά, οι ασφαλιστικές, είτε θα μετακυλήσουν το κόστος αυτό στον ασφαλισμένο, είτε θα το απορροφήσουν, εάν μπορούν. Επίσης, μπορούν να προχωρήσουν σε μείωση αποζημιώσεων, είτε σε μείωση καλύψεων, αλλά με νέα συμβόλαια.

Με πληθωρισμό άνω του 6%, οι ασφαλιστικές καλούνται να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερες αποζημιώσεις στις επισκευές περιουσίας ή στις επισκευές αυτοκινήτων ή στους κλάδους υγείας. Αυτό σημαίνει ότι το προηγούμενο underwriting, που είχε γίνει με διαφορετικές πληθωριστικές συνθήκες, θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και έτσι αναγκαστικά, εάν ο ασφαλισμένος θέλει τις ίδιες καλύψεις, θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν τα ασφάλιστρα.

Βεβαίως, εάν οι ασφαλιστικές είναι κεφαλαιακά εύρωστες μπορούν να απορροφήσουν μέρος της αύξησης του κόστους και να μην αυξήσουν τα ασφάλιστρα. Επίσης, η μείωση των καλύψεων δεν συνηθίζεται, και θεωρείται και παράνομη η, άνευ συγκατάθεσης του ασφαλισμένου, μείωση των καλύψεων στο ίδιο συμβόλαιο. Το ίδιο ισχύει και για τη μείωση των αποζημιώσεων, δηλαδή να αποζημιώνει η εταιρεία ένα μικρότερο ποσοστό των ζημιών απ’ ό,τι προβλεπόταν στο αρχικό συμβόλαιο. Θα πρέπει να ακυρωθούν τα προηγούμενα συμβόλαια και να προχωρήσουν κοινή συναινέσει σε νέα συμβόλαια με διαφορετικούς όρους.

Άρα, καταλήγουμε, ότι οι ασφαλιστικές θα προχωρήσουν σε μικρές ή μεγαλύτερες αυξήσεις ασφαλίστρων στους κλάδους περιουσίας ή κατά ζημιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr