NEWSFLASH...
ανάγνωση

NP Ασφαλιστική: Απώλειες στην μεταφορά εμπορευμάτων, οι ευάλωτοι κλάδοι

NP Ασφαλιστική: Απώλειες στην μεταφορά εμπορευμάτων, οι ευάλωτοι κλάδοι

Η ασφάλιση μεταφορών ήταν ένα από τα πρώτα ασφαλιστικά προϊόντα που εμφανίστηκαν στην παγκόσμια οικονομική ιστορία και ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη τον 18ο και 19ο αιώνα στη Βρετανία και στην Ολλανδία, που κυριαρχούσαν στο παγκόσμιο εμπόριο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Νίκος Ζάχος, Γενικός Διευθυντής της NP Ασφαλιστική, επιχειρεί να αποδώσει την σημασία των μεταφορών στην τοπική και διεθνή οικονομία.

Η ασφάλιση μεταφοράς καλύπτει φθορές προϊόντων, ολοσχερή καταστροφή αυτών, απώλειες από καθυστερήσεις παράδοσης και άλλες ζημιές, που σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες έλλειψης ρευστότητα ή και πτώχευση της επιχείρησης.

Σημασία της ρευστότητας στην ΜμΕ, άμεση και έμμεση συμβολή των ασφαλιστικών

Η ρευστότητα των επιχειρήσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτή την περίοδο, που η εκτίναξη του κόστους λειτουργίας τους, λόγω πληθωρισμού, δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση υψηλής ρευστότητας άμεσα και έμμεσα.

Άμεσα, οι ασφαλιστικές εταιρίες μπορούν να βοηθήσουν με τα:

  • προγράμματα αστικής ευθύνης, τα οποία προφυλάσσουν τους επαγγελματίες από περιπτώσεις μεγάλων απωλειών κεφαλαίων
  • προγράμματα περιουσίας κατά φυσικών καταστροφών, οι οποίες συμβαίνουν όλο και πιο συχνά και έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τις κατοικίες

Έμμεσα, οι ασφαλιστικές εταιρίες μπορούν:

  • μέσω των συμβολαίων πυρός επιχείρησης και αστικής ευθύνης να προσφέρουν φορολογικά οφέλη για τις επιχειρήσεις
  • Να παρέχουν χρήσιμες συμβουλές προς τις επιχειρήσεις για τη μείωση του λειτουργικού κινδύνου μέσα από τα βέλτιστα ασφαλιστικά προϊόντα και τις προϋποθέσεις ασφάλισης που προσφέρουν

Ζημιές σε μεταφερόμενα εμπορεύματα, το underwriting των κινδύνων

Είναι συχνό φαινόμενο οι απώλειες εμπορευμάτων, κατά τη μεταφορά τους, καθώς και πλήθος άλλων ζημιών, που σχετίζονται με τη μη έγκαιρη παράδοση τους.

Ευπαθή προϊόντα θεωρούνται ιδιαίτερα τα τρόφιμα - ποτά και γενικά όσα έχουν μικρά χρονικά περιθώρια ανάλωσης, επίσης τα ηλεκτρονικά είδη, ορισμένες κατηγορίες ρούχων, τα έργα τέχνης κ.ά. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναδείχθηκαν σημαντικά προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, που επηρέασαν σχεδόν όλους τους κλάδους.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ευπαθή προϊόντα θεωρούνται ιδιαίτερα τα τρόφιμα - ποτά και γενικά όσα έχουν μικρά χρονικά περιθώρια ανάλωσης, επίσης τα ηλεκτρονικά είδη, ορισμένες κατηγορίες ρούχων, τα έργα τέχνης

Η ασφάλιση μεταφοράς μπορεί να καλύψει φθορές των προϊόντων, ολοσχερή καταστροφή αυτών, απώλειες από καθυστερήσεις παράδοσης και μια σειρά άλλων ζημιών, που σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μέχρι και πτώχευση της επιχείρησης. Η ασφάλιση μεταφορών ήταν ένα από τα πρώτα ασφαλιστικά προϊόντα που εμφανίστηκαν στην παγκόσμια οικονομική ιστορία και ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη τον 18ο και 19ο αιώνα στη Βρετανία και στην Ολλανδία, που κυριαρχούσαν στο παγκόσμιο εμπόριο.

To underwriting του κινδύνου μεταφοράς προϊόντων είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία που απαιτεί και εις βάθος γνώση των δραστηριοτήτων της υπό εξέταση επιχείρησης, των προϊόντων της, καθώς και των ιδιαίτερων συνθηκών και κανόνων μεταφοράς και διακίνησης αυτών.

H NP Ασφαλιστική παρέχει μία ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των σύγχρονων επαγγελματιών και τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες. Διαθέτουμε προϊόντα για την ασφάλιση των μεταφερόμενων εμπορευμάτων, καθώς και ασφαλιστικά προγράμματα Ευθύνης των επαγγελματιών του χώρου, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη εναρμονισμένη με τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών βάσει νόμου.

Απομείωση περιουσιακής κατάστασης μίας επιχείρησης

H κλιματική αλλαγή δημιουργεί αυξημένους κινδύνους καταστροφής εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια μεταφορών. Οι φυσικές καταστροφές στις διάφορες εκφάνσεις τους, μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικούς κινδύνους απωλειών εμπορευμάτων (κατά τη μεταφορά), με οδυνηρές συνέπειες για τις ίδιες τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Τα πρόσφατα παραδείγματα των τελευταίων 5 ετών στην Ελλάδα δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις που ήταν σωστά ασφαλισμένες (με τα κατάλληλα προϊόντα και το σωστό underwriting) κατάφεραν να αναχαιτίσουν επιτυχώς σωρεία προβλημάτων και απωλειών εσόδων, από την πρόσκαιρη ή παρατεταμένη διακοπή των εργασιών τους, εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr