NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Έξι αερομεταφορείς για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο των Αθηνών

Έξι αερομεταφορείς για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο των Αθηνών

Έξι αερομεταφορείς θα κατέβουν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά: οι Air Albania, Condor, Euroflyer, Flyr, Jet2 και TUS Airways με την Αθήνα να συνδέεται κατευθείαν με οκτώ νέους προορισμούς: τη Βοστώνη, το Κουβέιτ, τη Φλωρεντία, τη Λειψία, το Τορίνο, τη Νις, το Μπέρμιγχαμ και το Μπιλμπάο.

Το πρώτο δίμηνο του 2022, σύμφωνα με τον ΔΑΑ, διακινήθηκαν 1,6 εκατομμύρια επιβάτες, φτάνοντας περίπου στο 41% της επιβατικής κίνησης του 2019, πιθανά λόγω της Όμικρον και των περιορισμών που ξαναέβαλε η Ελλάδα, αλλά και του πολέμου μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας. Η παραμονή των περιοριστικών μέτρων κράτησε και τον περασμένο Φεβρουάριο του 2022 μειωμένη κατά 37%, σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Μειωμένη κατά 42% ήταν η διεθνής επιβατική κίνηση και 27,5% η κίνηση του εσωτερικού.

Ωστόσο στους τρεις πρώτους μήνες του 2022 με την σταδιακή άρση των μέτρων η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών ανήλθε σε 2,8 εκατομμύρια επιβάτες μειώνοντας την ψαλίδα στο 36% σε σύγκριση με το 2019 με τη διεθνή επιβατική κίνηση να βρίσκεται μειωμένη περίπου κατά 39,6% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Έντονη ανοδική τάση καταγράφει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών από τον Απρίλιο ανακτώντας στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα το 81% της επιβατικής κίνησης του 2019.

Γερμανία πρώτη, ακολουθούν οι ΗΠΑ

Εκτός της Γερμανίας και της Γαλλίας, πολύ σημαντική για το αεροδρόμιο των Αθηνών είναι η αγορά των ΗΠΑ η οποία στο διάστημα μεταξύ 2019-2013 ξεπέρασε το μισό εκατομμύρια επισκέπτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου των Αθηνών για την χρονική διάρκεια Ιανουαρίου 2021 – Δεκ 2021, η αγορά των ΗΠΑ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με πρώτη την αγορά της Γερμανίας, τρίτο το Ηνωμένο Βασίλειο και τέταρτη την αγορά της Γαλλίας. Οι κύριοι λόγοι της μεταφοράς επιβατών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι η αναψυχή, οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς και τα επαγγελματικά ταξίδια, αλλά σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 4%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr