NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Envolve: Οι ​διακριθέντες μαθητές/τριες έδωσαν το παρόν στο Delphi Forum

Envolve: Οι ​διακριθέντες μαθητές/τριες έδωσαν το παρόν στο Delphi Forum
13_04_2022 | 20:25 13_04_2022 | 20:26
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Events

Το Envolve Entrepreneurship, ένας οργανισμός που στηρίζει σταθερά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, έχοντας συμπληρώσει μια δεκαετή παρουσία στο ελληνικό οικοσύστημα των startups, ευθυγραμμίζεται πλήρως και υποστηρίζει που διαμόρφωσε η UNESCO, σχετικά με τις δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν οι μαθητές/τριες στον 21ο αιώνα.

Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό, ξεχωριστή θέση αποτελούν οι μεταβιβάσιμες δεξιότητες (transferable skills) που περιλαμβάνουν την επίλυση προβλημάτων, την επικοινωνία ιδεών, τη δημιουργική ηγεσία και τις επιχειρηματικές ικανότητες. Επίσης, σημαντικός στόχος είναι η απόκτηση οικολογικής παιδείας (ecological literacy), η ικανότητα σύνδεσης των δράσεων του ανθρώπου με τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και, παράλληλα, η διαμόρφωση στρατηγικών για την ελαχιστοποίηση αυτών των επιπτώσεων. Τέλος, η ποιοτική εκπαίδευση μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων των μαθητών/τριών οφείλει να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αειφόρο ανάπτυξη και, για το σκοπό αυτό, απαιτείται συντονισμός των ενεργειών κρατών, ιδρυμάτων, πανεπιστημίων, παγκόσμιων οργανισμών, τοπικών και διεθνών αρχών, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών και των εκπαιδευτικών.

Μέσω του πυλώνα της εκπαίδευσης, το Envolve Entrepreneurship αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της καλλιέργειας των δεξιοτήτων των μαθητών/τριων, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στη βάση της αειφόρου ανάπτυξης και τη διαμόρφωση ενός βιωματικού και, συγχρόνως, ολιστικού περιβάλλοντος των μαθητών/τριών, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ, έχει την έγκριση του ΙΕΠ, ενώ σε συνεργασία με την κοινωνία των εκπαιδευτικών, που αντιλαμβάνονται τα θέματα της εκπαίδευσης με τον ίδιο τρόπο, προωθεί, καλλιεργεί και προάγει την αειφόρο επιχειρηματικότητα.

Στόχος του Envolve είναι η σύνδεση του σχολείου με τις επιχειρήσεις, τα πανεπιστήμια και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο διαγωνισμός κίνησε το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών με συμμετοχές από δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια από όλη τη χώρα.

Οι επιχειρηματικές προτάσεις των ομάδων που προκρίθηκαν στην τελική φάση, περιελάμβαναν εγχειρήματα σχετικά με αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, τη διατροφή, τις βιώσιμες πόλεις, τον τουρισμό, την περιβαλλοντική παρακολούθηση και αναβίωση, την εκπαίδευση, τους σταθμούς φόρτισης και την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Οι 10 ομάδες φιναλίστ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ψηφιακά το Delphi Economic Forum, ενώ τρεις από αυτές με φυσική παρουσία. Συγκεκριμένα, οι ομάδες Citree, Midle Earth Resort και Cricketro κληρώθηκαν να παρακολουθήσουν ζωντανά το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου εκτός από τη διασύνδεση και παρακολούθηση του συνεδρίου, είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρουσίαση της ιδέας τους και να λάβουν feedback από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και επιχειρηματίες.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των μαθητών/τριών:

«Δύσκολο για μια ομάδα ενός ακριτικού νησιού να παραβρεθεί σ’ένα τόσο σημαντικό Φόρουμ όπως το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αλλά το κατορθώσαμε. Η εμπειρία αυτή θα αποτυπωθεί για πάντα στη μνήμη μας χάρη στην ευκαιρία που μας έδωσε ο μαθητικός διαγωνισμός του Envolve. Οι διάφορες ομιλίες που ακούσαμε και οι προσωπικότητες που γνωρίσαμε ήταν πηγή έμπνευσης και κινήτρου για εμάς. Μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία για τους μαθητές από το ΓΕΛ Αντιμάχειας Κω, που θα μας μείνει αξέχαστη καθώς άλλαξε ο τρόπος σκέψης μας γύρω από την αειφόρο επιχειρηματικότητα και πλέον είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις.» δήλωσαν ο Ιωάννης Ζαμάγιας, η Δήμητρα Παπασταματίου, η Μαρία Σακελλαροπούλου και ο Γεώργιος Πέρος, μαθητές/τριες και μέλη της ομάδας Middle Εarth Resort, από το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας, Κως, που συνόδευσε η εκπαιδευτικός κα. Λουλουδιά Ευαγγελία Κεφαλά.

«Μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό του Envolve μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να προσπαθούμε μαζί για το καλύτερο. Ευχαριστούμε που μας δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής και ζωντανής παρακολούθησης του Forum των Δελφών. Ακούσαμε ενδιαφέρουσες ομιλίες, γνωρίσαμε το μέλλον της τεχνολογίας και ειδικότερα της Τεχνητής Νοημοσύνης που μας ενδιαφέρει πολύ και κρατήσαμε πολύτιμες σημειώσεις. Ήρθαμε σε επαφή με εκπληκτικούς ομιλητές, μιλήσαμε μαζί τους για την επιχειρηματική μας ιδέα, για το μέλλον και τις προκλήσεις που μας επιφυλάσσει.» δήλωσαν οι μαθητές και μέλη της ομάδας Cricketro, από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, Χριστόφορος Ανυφαντής, Κώστας Μπούτλας, Νίκος Πνευματικός και ο εκπαιδευτικός τους κος Ζήσης Καρασίμος.

«Μέσα από τον διαγωνισμό μάθαμε για την επιχειρηματικότητα, τη συνεργασία, την ομαδικότητα αλλά και πολλά περισσότερα για την πράσινη ενέργεια όπου μέσα από τα βιβλία δε μαθαίνουμε. Η ενεργός συμμετοχή μας στο Delphi Economic Forum μας δικτύωσε με ανθρώπους της αγοράς, παρουσιάσαμε την ιδέα μας, αποκτήσαμε πολύτιμες γνώσεις και σκεφτήκαμε διαφορετικά τον τρόπο αντιμετώπισης πολλών προβλημάτων. Σας ευχαριστούμε όλους για αυτή την ευκαιρία ζωής.» δήλωσαν οι μαθητές/τριες και μέλη της ομάδας Citree, από το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου, Οδυσσέας Δροσόπουλος, Δημήτρης Κοντός, Έφη Κωνσταντάτου και Σπύρος Μανιακουδάκης, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό κα. Αλεξάνδρα Γύφτου.

“Φέτος το Delphi Economic Forum φιλοξένησε, για πρώτη φορά, τρεις ομάδες εκ των φιναλίστ του μαθητικού μας διαγωνισμού επιχειρηματικότητας. Μαθητές και μαθήτριες από τρία διαφορετικά σχολεία και τρεις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, συμμετείχαν ενεργά, με το όραμα τους ως startuppers του αύριο, πλάι σε καταξιωμένους επιχειρηματίες και στελέχη του χώρου. Μέσα από την τριβή τους με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, απέκτησαν επιπλέον γνώσεις και εμπειρία, εφόδια που θα τους συνοδεύουν στην εξέλιξη των ιδεών τους αλλά και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Μεγάλη ιδέα δεν είναι αυτή που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως κερδοφόρος, αλλά που παράλληλα ενσωματώνει και υπηρετεί το στόχο για έναν καλύτερο κόσμο. Και αυτές τις ιδέες είδαμε φέτος.” δήλωσε ο Country Director του Envolve, Αλέξανδρος Νούσιας.

Περισσότερα για τις ομάδες:

Η Citree, από το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου, έχει δημιουργήσει έναν καινοτόμο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης και ηλεκτρονικών συσκευών, μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Cricketro, από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, δραστηριοποιείται στον τομέα της εντομοφαγίας, παράγοντας τροφές με πρώτη ύλη τα έντομα, τα οποία ανατρέφονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Η Middle Earth Resort, από το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας, Κως, δημιούργησε μια τουριστική επιχείρηση που στηρίζει την τοπική οικονομία ενός ακριτικού νησιού, αφήνοντας ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα με υπόσκαφους οικίσκους, χρήση τοπικών υλικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή βράβευσης του 2ου κύκλου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr