NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ουκρανίας

Η Microsoft γνωστοποίησε, μέσω σχετικής έκθεσης, ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες κυβερνοεπιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων καταστροφικών, κατά της Ουκρανίας, καθ' όλη τη διάρκεια της εισβολής της στην χώρα.

Η Microsoft, η οποία συνεργάζεται με Ουκρανούς αξιωματούχους κυβερνοασφάλειας για να αμυνθεί έναντι τέτοιων κυβερνοεπιθέσεων, είπε ότι οι αδιάκοπες επιχειρήσεις της Ρωσίας επιδιώκουν να υποβαθμίσουν την κυβέρνηση και τον στρατό της Ουκρανίας και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού σε αυτούς τους θεσμούς.

Έξι ξεχωριστοί παράγοντες που είναι «ευθυγραμμισμένοι» με τη Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 237 επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση.

Σχεδόν 40 από αυτές τις επιχειρήσεις είχαν στόχο την οριστική καταστροφή αρχείων σε εκατοντάδες συστήματα, σε δεκάδες οργανισμούς στην Ουκρανία.

Το 40% των καταστροφικών επιθέσεων είχαν στόχο κρίσιμες υποδομές που θα μπορούσαν να έχουν «αρνητικές επιπτώσεις δεύτερης τάξης» στην κυβέρνηση, τον στρατό, την οικονομία και τους ανθρώπους, σύμφωνα με την εταιρεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr