NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πολιτική διακήρυξη για το μέλλον του διαδικτύου, με συμμετοχή και της Ελλάδας

Πολιτική διακήρυξη για το μέλλον του διαδικτύου, με συμμετοχή και της Ελλάδας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερες από 55 άλλες κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, υπέγραψαν δέσμευση βάσει της οποίας καλούνται να ενισχύσουν τη δημοκρατία στο Διαδίκτυο, συμφωνώντας να μην αποκλείσουν την πρόσβαση, να μην χρησιμοποιήσουν αλγόριθμους για παράνομη κατασκοπεία πολιτών και να μην διεξάγουν εκστρατείες παραπληροφόρησης για να υπονομεύσουν εκλογικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι κυβερνήσεις δήλωσαν ότι δεν θα μπλοκάρουν ή θα περιορίσουν την πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο και δεν θα αποκτήσουν παράνομα πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Οι χώρες δεσμεύτηκαν, επίσης, να προωθήσουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και να προστατεύσουν την ασφάλεια των χρηστών του, ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών.

Η δέσμευση δεν είναι νομικά δεσμευτική, αλλά οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, της Αργεντινής και της Νέας Ζηλανδίας, ανέφεραν στο έγγραφο ότι θα πρέπει «να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς για τους φορείς χάραξης δημόσιας πολιτικής, καθώς και για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Οι αρχές που έχουν προχωρήσει σε «επιθετικές» ρυθμίσεις αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Βρετανία και η Αυστραλία, ενέκριναν τη δέσμευση. Η Βραζιλία και η Ινδία, δύο από τις σημαντικότερες αγορές τεχνολογίας στον κόσμο, δεν το έκαναν.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden είπαν ότι η δέσμευση -που φέρει την ονομασία Διακήρυξη για το Μέλλον του Διαδικτύου- θα χρησιμεύσει ως αντίβαρο σε χώρες, όπως η Κίνα και η Ρωσία, που προσπαθούν να αποκλείσουν το Διαδίκτυο από τον υπόλοιπο κόσμο. Ένα στοιχείο στη δέσμευση λέει ότι οι χώρες δεν θα δημιουργήσουν «κάρτες κοινωνικής βαθμολόγησης», φαινομενικά μια αναφορά στο σύστημα της Κίνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr