NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Parthenis Cafe: Απολαμβάνοντας τις Κυκλάδες του χθες στο σήμερα

Parthenis Cafe: Απολαμβάνοντας τις Κυκλάδες του χθες στο σήμερα

To φως των Κυκλάδων όταν συναντά τις φρεσκο ασβεστωμένες γραμμές, τις υπογραμμισμένες πλάκες των στενοσόκακων, το μάρμαρο αλλά και τα λευκά πιάτα που περιμένουν καρτερικά τις επιλογές μας από το μενού.

Η Μύκονος έχει το δικό της φως που είναι ζωντανό, θερμό, έτοιμο να φωτίσει νέες ιστορίες. Κυρίως όμως, τις ιστορίες εκείνες που έχουν μια αίγλη από τα παλιά και όμως φορούν… το ένδυμα της διαχρονικότητας.

Και η νέα ιστορία του ανακαινισμένου καταστήματος Parthenis στην Μύκονο, φωτίζει ακριβώς αυτές τις διαχρονικές πτυχές.

Μια σημερινή ιστορία με κυκλαδίτικο φως και σχήμα

Parthenis Cafe: Απολαμβάνοντας τις Κυκλάδες του χθες στο σήμερα

Δίπλα στους Ανεμόμυλους, στην πλατεία Αλεφκάντρας μπορούμε να φανταστούμε ένα μονόχρωμο maxi φόρεμα σε ίσια αλλά άνετη γραμμή να παίρνει ζωή, να βρίσκεται σε κίνηση καθώς στο τελειωμά του ένα ζευγάρι σανδάλια ακουμπούν αθόρυβα στις πλάκες και κοντοστέκονται για να επιλέξουν τραπέζι. Και έτσι για μια στιγμή, μια σιλουέτα μοιάζει έντονα με αρχαιοελληνικό άγαλμα, στον εξωτερικό χώρο του ιστορικού καταστήματος Parthenis.

Η ΑΝΑΚΤΑΕ, Βίβιαν Φίλιππα & Νταϊάννα Καρβούνη, συνεργάστηκαν με την Ορσαλία Παρθένη για να μετατρέψουν το κατάστημα σε έναν χώρο που περιλαμβάνει, από πέρσι, υπαίθρια τραπέζια και άλλα στοιχεία που παίζουν ένα ευφάνταστο αισθητικό παιχνίδι.

Parthenis Cafe: Απολαμβάνοντας τις Κυκλάδες του χθες στο σήμερα

Οι κύκλοι από τις Κυκλάδες, τα τρίγωνα από τα υπέρθυρα ή τους περιστεριώνες, το μάρμαρο από την νησιώτικη μαρμαρογλυπτική τέχνη, η πέτρα από την ξερολιθιά και φυσικά, το φως καθώς συναντά όλα τα κυκλαδίτικα στοιχεία…

Το παιχνίδι όπου ξέχωριζουμε ή αναγνωρίζουμε τις κυκλαδίτικες αναφορές ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε έναν απόλυτα σύγχρονο τόπο και ακούμε από όμορφες διακευές από τους Cure έως τον Nicolas Jaar, δεν έχει τελειωμό.

Διακόπτονται μόνο για απολαυστικές μπουκιές από καγιανά μέχρι french toast, γουλιές από καφέ ή από τα ευφάνταστα cocktails και ματιές στη θέα, στο βαθύ μπλε της Μικρής Βενετίας και στα ανεπανάληπτα μυκονιάτικα ηλιοβασιλέματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr