NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

This is Athens City Festival: Ένας οδηγός για όσα θέλουμε να δούμε

This is Athens City Festival: Ένας οδηγός για όσα θέλουμε να δούμε

Ηλεκτρονική μουσική και προτζέκτορες που θα προβάλλουν πάνω στα κατεβασμένα ρολά, στη Βαρβάκειο Αγορά. Ένα ολοήμερο πικ νικ και μια βραδινή outdoor προβολή ταινίας στην Ακαδημία Πλάτωνος. Μία τζαζ συναυλία στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης. Κάθε δράση αναδεικνύει ένα διαφορετικό σημείο της πόλης, στο οποίο είναι σίγουρο πως θα θέλετε να βρεθείτε.

100 δράσεις με φρέσκο, ανοιξιάτικο αέρα

Το This is Athens City Festival, το πρώτο ανοιχτό Φεστιβάλ της Αθήνας με την υπογραφή του Δήμου Αθηναίων είναι ένα μεγάλο, διευρυμένο φεστιβάλ, που απλώνεται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους της πόλης για όλο τον μήνα Μάιο.

100 δράσεις από το πεδίο του πολιτισμού, της διασκέδασης, των μουσείων, της γαστρονομίας και του αθλητισμού, με ελεύθερη είσοδο ή χαμηλό αντίτιμο, στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας σε συνδυασμό με τον πιο θερμό μήνα της άνοιξης, θα σας βγάλουν στους δρόμους της πόλης σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Για το τι, το που και το πως μπορείτε να οργανωθείτε με τη βοήθεια της ιστοσελίδας του φεστιβάλ.Επιπλέον μπορείτε να αναζητήσετε δράσεις ανά κατηγορία ενώ υπάρχουν και ξεχωριστές προτάσεις, για κάθε εβδομάδα.

Ωστόσο εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τις πιο δυνατές προτάσεις.

Ξεκινάμε με ένα ιδιότυπο πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος

Λίγοι είναι εκείνοι που επισκέπτονται συστηματικά το πάρκο των 150 στρεμμάτων, την έκταση της Ακαδημίας Πλάτωνος, παρά την ανεκτίμητη ιστορία που γράφτηκε σε αυτό το μέρος.

Όμως, ένα ανοιχτό ολοήμερο πάρτι με ζωντανή μουσική και εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την ιστορία της περιοχής αλλά και η προβολή της ταινίας The Bucket List, σε βραδινή outdoor προβολή, θα αλλάξει σε πολλούς την γνώμη, την 1η Μαΐου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ έξω από το πάρκο θα μπορούμε να βρούμε καφέ, αναψυκτικά και σνακς, που σίγουρα θα χρειαστούμε.

Ηλεκτρονική μουσική και αέρας Βερολίνου στη Βαρβάκειο

Η Βαρβάκειος Αγορά, εδώ και μήνες, μοιάζει να έχει άλλο αέρα καθώς η δυνατή μουσική έχει γίνει αναπόσπαστο συστατικό της. Στις 8 Μαΐου, θα αποπνέει όμως και αέρα Βερολίνου αφού μόλις πέσει ο ήλιος και τα μαγαζιά κατεβάσουν τα ρολά τους, θα στηθεί ένα πάρτι με ηλεκτρονική μουσική.

Η Paramida DJ από το Βερολίνο και ο Ouissam από το Βιετνάμ, ένας Γάλλος DJ, που τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Ασία, θα δώσουν τον ρυθμό.

This is Athens City Festival: Ένας οδηγός για όσα θέλουμε να δούμε

Περίπατος σε 100 χρόνια ιστορίας στην Αθήνα

H Νάντια Γεωργακοπούλου κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο «Επιστροφή στη νέα Αθήνα». Και στα βήματα του βιβλίου και της έρευνας της, θα βαδίσουν όσοι βρεθούν στον περίπατο που οργανώνει η συγγραφέας, στο πλαίσιο του This is Athens City Festival.

Από την Πύλη του Αδριανού έως το Σύνταγμα και την Αθηναϊκή Τριλογία, η διαδρομή θα αναφερθεί σε κτίρια, χώρους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της πόλης, όπως και στους πρωταγωνιστές πίσω από τα μεγάλα γεγονότα.

Ο περίπατος θα γίνει στις 8 Μαΐου – στα Ελληνικά στις 11 π.μ. και στα Αγγλικά στις 1.30 μ.μ. Σημείο έναρξης: Πύλη Αδριανού.

Το Μουσείο Ακρόπολης από το -1 έως την ταράτσα

Μια ξενάγηση στον όροφο -1 του Μουσείου της Ακρόπολης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε την απόλυτη περιέργεια να δούμε τι κρύβεται στην αρχαία γειτονιά 4.000 τ.μ. στα έγκατα του μουσείου, στη νότια πλαγιά του βράχου της Ακρόπολης.

Οι δράσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης θα ολοκληρωθούν με την ζωντανή εμφάνιση των GoGo Penguin. Πρόκειται «για τρεις νέους που γράφουν μουσική με τζαζ όργανα, rock δυναμικές και χρησιμοποιούν περιορισμένες στρατηγικές της dance μουσικής», όπως έχουν γράψει χαρακτηριστικά οι New York Times.

Η συναυλία θα γίνει στις 16 Μαΐου, στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης (γενική είσοδος: 20 €).

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Πώς ζούσε την καθημερινότητά του ένας επαναστάτης

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο πίσω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, αποτελεί το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στο ελληνικό κράτος, μετά τον επαναστατικό αγώνα και δημιούργησε τη συλλογή του, κυρίως, με δωρεές από τις οικογένειες των επαναστατών.

Και επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος έλκεται από τις ιστορίες και όχι από αποκομμένα έργα και τα εκθέματα, όσο σημαντικά κι αν είναι, στα πλαίσια των δράσεων θα μπορέσουμε να δούμε το πώς ζούσε ένας ήρωας της ελληνικής Επανάστασης.

Στοιχεία από τα μέρη που διέμεναν, διατροφικές συνήθειες, το πως περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους κ.α. θα ζωντανεύουν κάθε Κυριακή του Μαΐου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Ο Νέγρος του Μοριά στην Κυψέλη

Το Σάββατο 28 Μαΐου, μέσα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, οι επισκέπτες θα ακούσουν τον Νέγρο του Μοριά που είναι εδώ και χρόνια κάτοικος Κυψέλης και έχει καταγωγή από την Γκάνα, να ενώνει δύο πατρίδες με τη μουσική του.

Από τις 2 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα, η μουσική θα έχει τον πρώτο ρόλο σε μια πολυπολιτισμική σύγκλιση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr