NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο CEO της Airbnb λέει ότι το προσωπικό μπορεί να «ζει και να εργάζεται από οπουδήποτε»

Ο CEO της Airbnb λέει ότι το προσωπικό μπορεί να «ζει και να εργάζεται από οπουδήποτε»
29_04_2022 | 14:12 29_04_2022 | 14:15
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Η Airbnb ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αφήσει τους υπαλλήλους της να ζουν και να εργάζονται όπου θέλουν.

Ο Brian Chesky, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, αποκάλυψε την κίνηση στο Twitter την Πέμπτη, λέγοντας ότι η αποζημίωση του προσωπικού δεν θα αλλάξει εάν αποφασίσει να μετακομίσει.

«Έχετε την ευελιξία να ζείτε και να εργάζεστε σε 170 χώρες για έως και 90 ημέρες το χρόνο σε κάθε τοποθεσία», είπε, χωρίς να διευκρινίσει από ποιες χώρες δεν θα μπορούν να εργαστούν ή τον λόγο για το ανώτατο όριο των 90 ημερών.

Σε ξεχωριστό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό, ο Chesky είπε ότι οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να χρειάζονται μια μόνιμη διεύθυνση για λόγους φορολογίας και μισθοδοσίας.

«Οι περισσότερες εταιρείες δεν το κάνουν αυτό λόγω της πολυπλοκότητας με τους φόρους, τη μισθοδοσία και τη διαθεσιμότητα ζώνης ώρας, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λύση ανοιχτού κώδικα, ώστε και άλλες εταιρείες να μπορούν να προσφέρουν αυτήν την ευελιξία», είπε στο email.

Οι υπάλληλοι της Airbnb θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τη λήψη «κατάλληλης εξουσιοδότησης», προσθέτοντας ότι η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο συνεργάζεται με τις τοπικές κυβερνήσεις για να το διευκολύνει.

«Σήμερα, 20+ χώρες προσφέρουν βίζα απομακρυσμένης εργασίας και περισσότερες είναι στα σκαριά», είπε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr