NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι υπερυψηλές ταχύτητες και οι οπτικές ίνες βάζουν το «επιχειρείν» σε τροχιά ανάπτυξης

Οι υπερυψηλές ταχύτητες και οι οπτικές ίνες βάζουν το «επιχειρείν» σε τροχιά ανάπτυξης

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι κάτι που, στις μέρες μας, σχεδόν κάθε επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει. Όμως, η πρόσβαση μέσω υποδομών που προσφέρουν υπερ-υψηλές ταχύτητες είναι μια διαφορετική υπόθεση. Μια υπόθεση που φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη να αλλάξει «ταχύτητα» η Ελλάδα, ώστε να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης το επιχειρείν.

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της διείσδυσης και της χρήσης υπερ-υψηλών ταχυτήτων, αλλά και της δημιουργίας υπερσύγχρονων υποδομών οπτικής ίνας, οι οποίες θα καλύψουν τις απαιτήσεις που θα προκύψουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Και αυτό θα γίνει μέσω της παροχής ταχυτήτων Gigabit, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε νοικοκυριά, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη.

Σε αυτήν την ανάγκη που «καλεί» την Ελλάδα να αλλάξει ταχύτητα, απαντάει ο Όμιλος ΟΤΕ, παρουσιάζοντας δύο πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν τα δεδομένα. Αρχικά, ενισχύει άμεσα τη διείσδυση των υψηλών ταχυτήτων, αναβαθμίζοντας, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες του σταθερού Ιnternet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές της COSMOTE στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα - όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται ταχύτατα. Περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες θα δουν τις ταχύτητες τους να αναβαθμίζονται στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Σημειώνεται πως οι πελάτες της εταιρείας δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια και πως, ήδη, η αναβάθμιση έχει υλοποιηθεί στο 30% των συνδέσεων που μπορεί να αναβαθμιστεί.

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά στις οπτικές ίνες. Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αναλάβει να φέρει την οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, αυξάνοντας το επενδυτικό του πλάνο σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027. Μόνο από τις συγκεκριμένες επενδύσεις υπολογίζεται πως θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρας μας, ένα έργο που θα μας οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit.

Τα πλεονεκτήματα του FTTH

Ποια είναι, όμως, τα πλεονεκτήματα των οπτικών ινών για τις επιχειρήσεις; Αρχικά, φτάνει 100% οπτική ίνα στην πρίζα της επιχείρησης, δίνοντας 100% εγγυημένη ταχύτητα Ιnternet 100Mbps και 200Mbps. Αυτό σημαίνει πως προσφέρεται downloading αρχείων μεγάλου όγκου, όπως παρουσιάσεις και video, μέχρι και 8 φορές πιο γρήγορα. Ταχύτερο είναι και το uploading, που γίνεται, πραγματικά, μέσα σε δευτερόλεπτα. Η επιχείρηση μπορεί να έχει ταυτόχρονα online PCs, laptops, smartphones, καθώς και άλλες εταιρικές εφαρμογές και όλα να δουλεύουν παράλληλα και χωρίς προβλήματα. Φυσικά, το video conferencing γίνεται χωρίς καμία διακοπή.

Τέλος, ένα, ίσως, από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα: μόνο με τις οπτικές ίνες μπορεί μια επιχείρηση να έχει 100% εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα internet. Και αυτό γιατί οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση και ταχύτητα, χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες, όπως υγρασία, κρύο και μαγνητικά πεδία. Με τις οπτικές ίνες προσφέρεται σταθερά υπερ-υψηλή ταχύτητα ακόμα και όταν πολλές συσκευές βρίσκονται ταυτόχρονα, online.

Επιχειρείν με COSMOTE

Εκτός από την κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας, η COSMOTE παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών για το επιχειρείν, το οποίο μπορεί κάθε επιχειρηματίας να ανακαλύψει εδώ. Ενδεικτικά, παρέχονται τα ανανεωμένα προγράμματα COSMOTE BUSINESS GIGAMAX με απεριόριστη ομιλία προς όλους & πολλά data, το Microsoft 365 σε νέα χαμηλότερη τιμή εγγυημένη για έναν ολόκληρο χρόνο, καινοτόμες υπηρεσίες Ιnternet of Things, ψηφιακές λύσεις για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και ιστοσελίδας, αλλά και υπηρεσίες προώθησης της επιχείρησης σε Google, Facebook και Instagram.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr