Διεθνή

Η SpaceX λέει ότι οι άνθρωποι θα φτάσουν στον Άρη μέσα στην τρέχουσα δεκαετία

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Η SpaceX λέει ότι οι άνθρωποι θα φτάσουν στον Άρη μέσα στην τρέχουσα δεκαετία
epixeiro

10/05/2022 | 10:45

epixeiro

08/08/2025 | 13:31

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Elon Musk προέβλεψε ότι οι άνθρωποι θα βρεθούν στον Άρη μέσα σε μια δεκαετία. Τώρα, η Πρόεδρος και Διευθύντρια Λειτουργίας της SpaceX, Gwynne Shotwell, είπε στον ότι η ανθρωπότητα θα αγγίξει το έδαφος στον Κόκκινο Πλανήτη πριν από το τέλος της δεκαετίας του 2020.

«Νομίζω ότι θα είναι σε αυτή τη δεκαετία, ναι. Άνθρωποι στο φεγγάρι, νωρίτερα», είπε η Shotwell.

«Πιστεύω ότι πρέπει να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη παράδοση στην επιφάνεια του Άρη και τότε οι άνθρωποι θα αρχίσουν να το σκέφτονται περισσότερο», πρόσθεσε.

«Και μετά, νομίζω ότι μέσα σε πέντε ή έξι χρόνια, οι άνθρωποι θα δουν ότι αυτό θα είναι ένα πραγματικό μέρος για να πάνε».

Η SpaceX εργάζεται για την πρώτη τροχιακή δοκιμαστική πτήση του Starship, την οποία θέλει να εκτοξεύσει από τις εγκαταστάσεις της στο Νότιο Τέξας, που ονομάζεται Starbase.

Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκτόξευση, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) πρέπει να ολοκληρώσει μια περιβαλλοντική ανασκόπηση των δραστηριοτήτων στο Starbase.

Αυτή η αξιολόγηση αρχικά υπολογιζόταν ότι θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021, αλλά η FAA την έχει καθυστερήσει. Τώρα, η ημερομηνία - στόχος είναι στις 31 Μαΐου.