NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Trophy Meetup Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Προκλήσεις και προοπτικές του αγροδιατροφικού τομέα

Trophy Meetup Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Προκλήσεις και προοπτικές του αγροδιατροφικού τομέα

​Την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 στις 17:00, στις εγκαταστάσεις του Perrotis College στην Θεσσαλονίκη, η «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» πραγματοποιεί το πρώτο Trophy Meetup, που συνδιοργανώνεται από το Perrotis College και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin).

Η πρωτοβουλία αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο του πρωτοποριακού εγχειρήματος Trophy-Τροφή που υποστηρίζει το ελληνικό αγροδιατροφικό οικοσύστημα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Τα Trophy Meetups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στη χώρα και φιλοξενεί καταξιωμένα στελέχη, ακαδημαϊκούς και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος του πρώτου Trophy Meetup είναι να παρουσιάσει τις ευκαιρίες, τις τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές του αγροδιατροφικού τομέα, που συνδυάζονται με τη γνώση και την εξειδίκευση πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και δομών.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα αναδείξει τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής εστιάζοντας σε δυο θεματικούς πυλώνες: τις Συνθετικές και Εναλλακτικές Πρωτεϊνούχες Τροφές και το ρόλο της Τεχνολογίας στην Γεωργία, τους οποίους θα παρουσιάσουν oμιλητές από το ιδιωτικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης τροφίμων NIZO με έδρα στην Ολλανδία και από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Οι συμμετέχοντες φοιτητές, ερευνητές και startups θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους και να συμμετέχουν σε σύντομα εργαστήρια παραγωγής ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές του πρώτου Trophy Meetup. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσω του event παρέχονται ευκαιρίες δικτύωσης και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο ειδικών και μεντόρων.

Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει μια σειρά από Trophy Meetups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στον κλάδο της αγροδιατροφής δημιουργώντας συγχρόνως ένα ενεργό τοπικό και εθνικό οικοσύστημα. Επιπλέον, τα Trophy Meetups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση τάσεων και εξελίξεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Το εγχείρημα Trophy-Τροφή υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr