NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Twitter: Ο Musk μπαίνει στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Twitter: Ο Musk μπαίνει στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

​Ο Elon Musk φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για την αποτυχία του να αποκαλύψει τη την αγορά μετοχών του Twitter εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αυτή η καθυστέρηση μπορεί να του εξοικονόμησε πάνω από 143 εκατομμύρια δολάρια.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και επικείμενος ιδιοκτήτης του Twitter αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα με την SEC, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξετάζει εξονυχιστικά την επένδυση του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο περί ανταλλαγής κινητών αξιών του 1934, οι επενδυτές που αποκτούν πάνω από το 5 τοις εκατό μιας εισηγμένης υποχρεούνται να υποβάλουν έκθεση που να ενημερώνει την SEC εντός 10 ημερών από την εξαγορά.

Ο Musk αγόρασε αρκετές μετοχές του Twitter για να περάσει αυτό το όριο, κάτι που έθεσε ως προθεσμία για την σχετική ενημέρωση την 24η Μαρτίου.

Ωστόσο, αντί να ειδοποιήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, περίμενε μέχρι να παρέλθει η προθεσμία προτού αγοράσει ακόμη περισσότερες μετοχές, θέτοντας το μερίδιό του στο 9,2%.

Ο δισεκατομμυριούχος υπέβαλε την έκθεσή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 4 Απριλίου, 11 ημέρες αφότου κλήθηκε να το κάνει για την πρώτη αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr