NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Feyrouz: Γιορτάζει με μουσική, ποτό και φίλους σεφ στην κουζίνα

Feyrouz: Γιορτάζει με μουσική, ποτό και φίλους σεφ στην κουζίνα

Καρόρη. Πιθανώς αυτό το κατά κανόνα σκιερό σοκάκι να μην το ήξερε κανείς πριν από το Feyrouz.

Και αν αναρωτιέστε πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που άνοιξε αυτό λεβαντίνικο street food μαγαζί που έχει μετατραπεί σε κάτι πολύ διαφορετικό μετατρέποντας μαζί και τον περιβάλλοντα χώρο του, είναι οχτώ. Ακριβώς οχτώ. Και για αυτό το γιορτάζει βάζοντας φίλους σεφ να αναλάβουν για λίγο τα ηνία της κουζίνας, αλλά και με ποτά εμπνευσμένα για την περίπτωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από μια κάποια αρχή. Πράγματι σε αυτό το στενάκι η ουρά για τα λαχταριστά λαχματζούν και τα γευστικά πεϊνιρλί με κόκορα δημιουργούν σχήμα από φιδάκι.

feyrouz-4.jpg?mtime=20220513111339#asset:347732


Και αν οι Έλληνες και ειδικά εμείς οι Αθηναίοι δεν φημιζόμαστε για την υπομονή μας στις ουρές, εδώ όλα κυλούν ρολόι. Τα ποδήλατα μπαίνουν για λίγο στην άκρη, τα σκυλάκια περιμένουν και αυτά γνωρίζοντας πως ίσως μοιραστούν κάποια μπουκιά ακόμα και τα μωράκια συνήθως κοιμούνται ήσυχα σε μάρσιπους ή στα καρότσια τους.

Και αν δεν θυμάμαι κάποιο όνομα από αντίστοιχο δρόμο με παρόμοιες συνθήκες στο Βερολίνο για να κάνω name dropping, είμαι πεπεισμένη πως υπάρχει. Αλλά για να αφήσουμε τα αθηνολατρικά φαινόμενα, πάμε να μπούμε στην “γιορτινή”, παρεΐστικη και πολυσυλλεκτική κουζίνα του Feyrouz για αυτές τις μέρες.

Από την τσουκνιδόσουπα έως το παγωτό κιουνεφέ με χλωρή Αστυπάλαιας

feyrouz-1.jpg?mtime=20220513111409#asset:347733


Η αλήθεια είναι ότι από την Δευτέρα έχουν “παρελάσει” από την κουζίνα του Feyrouz oι Στέφανος Μιχάλης και Λάμπρος Ντάκας από το Annie Fine Cooking, o Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος της ζυθοποιίας Blame The Sun και ο Στέφανος Δωματιώτης του χώρου Create με επίκεντρο τον καφέ, ο Δημήτρης Ψαραδάκης από το Ρακόρ και ο Κλεομένης Ζουρνατζής από το Gastone, μεταξύ άλλων.

Η μέρα όμως που πρωτίστως μας ενδιαφέρει σε αυτή την στήλη είναι το Σάββατο που στην ουσία πρόκειται για την τελευταία και πιο έντονη, πιθανολογούμε, ημέρα γιορτής για το Feyrouz.

Το Σάββατο λοιπόν ο Θοδωρής Κασσαβέτης του αγαπημένου πολλών ΦΙΤΑ θα φτιάχνει τσουκνιδόσουπα, τσιπς από ζάαταρ, ένα δημοφιλές μείγμα από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής, αλλά και Kabsa, ένα αραβικό πιάτο που συναντάται σε νόστιμες παραλλαγές, αλλά, απαρέγκλιτα, με την ίδια γεμάτη γεύση, ρύζι μπασμάτι, κρέας, λαχανικά και φυσικά την πληθωρική παρουσία μπαχαρικών.

fey-2.jpg?mtime=20220513111623#asset:347741

Επιπλέον για την ημέρα θα υπάρχει ένα Negroni με αρώματα από ρόδι και μάραθο, συνταγή του Νίκου Μπάκουλη και του Βασίλη Κυρίτση από το Line Athens, με τον οποίο είχαμε πρόσφατα κουβεντιάσει.

Για το τέλος -και του γεύματος και του άρθρου- αξίζει να γνωρίζετε ότι θα σερβίρεται η νέα γεύση παγωτού που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος Kαρακατσάνης του Django, το κιουνεφέ τζελάτο με χλωρή (κατσικίσιο τυρί) Αστυπάλαιας και ένα spiced cold brew του Στέφανου Δωματιώτη ιδρυτή του Create.

Και όπως όμορφα περιγράφει ο Ανδρεάς Κιλτσίκσης στο ανανεωμένο website του Feyrouz:

feyrouz-2.jpg?mtime=20220513111502#asset:347734

Η πρωτογενής ανάγκη για καλό και θρεπτικό φαγητό δημιούργησε την πρώτη φωλιά πολιτισμού για τον άνθρωπο, ο οποίος τώρα περισσότερο από ποτέ καλείται να επανασυνδεθεί με το μακρινό παρελθόν του και τις μέρες που άκουγε και σεβόταν την εναλλαγή των εποχών και τις ποικιλίες που κυοφορούνται σε αυτήν, χωρίς την ανάγκη για έλεγχο της πρώτης ύλης. αλλά με γνώμονα την φροντίδα του εαυτού.

Ενός εαυτού μακριά από το εγώ, ενός εαυτού μέλους μίας κοινότητας που νιώθει τη γαλήνη και την ολοκλήρωση του να ζει στο παρόν, καρπωμένος τα αγαθά της εποχής του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr