NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Ασφάλιση Πιστώσεων: Αντίσταση στον κίνδυνο, και ανάπτυξη «εκ του ασφαλούς»

Ασφάλιση Πιστώσεων: Αντίσταση στον κίνδυνο, και ανάπτυξη «εκ του ασφαλούς»

Ο θεσμός της ασφάλισης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη στήριξη και την ανάπτυξη της οικονομίας, λειτουργώντας επί της ουσίας, ως κινητήριος μοχλός της Η ελαχιστοποίηση του ρίσκου και η κάλυψή του μέσω ενός αποτελεσματικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, προσφέρει την ασφάλεια στον επιχειρηματία και την επιχείρηση να δραστηριοποιείται απρόσκοπτα, ενώ απελευθερώνει τις δυνατότητες ανάπτυξής της, ακόμη και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες. ​Εν κατακλείδι, όπου υπάρχει αναπτυγμένη κουλτούρα ασφάλισης, υπάρχει αναπτυγμένη οικονομία σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της NAK Katsiberis Insurance Brokers, Νίκο Κατσιμπέρη.

Η ασφάλιση πιστώσεων λειτουργεί υπέρ των Επιχειρήσεων

Ασφάλιση Πιστώσεων σημαίνει ανάπτυξη «εκ του ασφαλούς». Δεν είναι απλά ένα ακόμη ασφαλιστικό προϊόν, αλλά ένας στρατηγικός σύμμαχος των επιχειρήσεων στην επί πιστώσει πώληση που διασφαλίζει πως οι εμπορικές συναλλαγές θα πραγματοποιούνται με σιγουριά. Ειδικότερα, διευκρινίζει ο κος Κατσιμπέρης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελεί ένα άριστο εργαλείο πιστωτικού ελέγχου, συμβάλλοντας στη μείωση του ρίσκου τους από τις συναλλαγές και κατ’ επέκταση σε μία πιο υγιή ανάπτυξη.

Εταιρείες με εξαγωγικό προφίλ

Η ασφάλεια πιστώσεων απευθύνεται σε όλους τους τύπους εταιρειών, ανεξαρτήτως δραστηριότητας, με ελάχιστο τζίρο 1,5εκ. Αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιους κλάδους που θα επωφελούνταν περισσότερο, τότε αυτοί θα ήταν εκείνοι με εντονότερο εξαγωγικό προφίλ ή εταιρείες που προσδοκούν να αποκτήσουν σήμερα την εξωστρέφεια που απαιτείται. Με λίγα λόγια, όσο πιο εκτεθειμένος είναι ένας οργανισμός σε εξωγενείς παράγοντες, τόσο πιο πολύτιμο θα είναι ένα τέτοιο ασφαλιστικό προϊόν για εκείνον.

Η διαφορά μεταξύ της ασφάλισης Εγγυήσεων με Πιστώσεων

Τα surety bonds ή η ασφάλιση εγγυήσεων είναι ένα τελείως διαφορετικό προϊόν που προσομοιάζει περισσότερο σε τραπεζικό, αφού εστιάζει σε «γραμμές » χρηματοδότησης εγγυοδοσίας. To προϊόν εγγυάται, μέσω της έκδοσης εγγυητικών επιστολών, την εκπλήρωση μιας ποικιλίας υποχρεώσεων. Στην πλειοψηφία τους, τα surety bonds δεν αξιοποιούνται ως εγγύηση καλής πληρωμής, αλλά καλής εκτέλεσης ενός έργου που έχει αναλάβει ο ασφαλισμένος, υπό την έννοια ότι τα έργα θα εκτελεσθούν με τρόπο άρτιο, θα παραδοθούν στους συμφωνημένους χρόνους, κλπ.

O ρόλος της Ασφάλισης Εγγυήσεων στην οικονομία

Η συμβολή των surety bonds μπορεί να είναι καταλυτική, τόσο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, όσο και σε αυτή της οικονομίας ευρύτερα, αφού πρόκειται για «καθαρή» χρηματοδότηση εταιρειών, εκτός του τραπεζικού συστήματος.

Δεν σας κρύβω, διευκρινίζει ο κος Κατσιμπέρης πως είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι στη ΝΑΚ ΚATSIBERIS, καθώς φέραμε ξανά το 2017 στην ελληνική αγορά το προϊόν αυτό, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο χρηματοδότησης με γραμμές εγγυοδοσίας. Έκτοτε, εκατοντάδες εταιρείες επιχειρούν με κινητήρια δύναμη τα surety bonds, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερα από 1 δις ευρώ εγγυητικών με σκοπό την κάλυψη επιχειρηματικών δράσεων εντός και εκτός Ελλάδος.

Πόλεμος Ουκρανία – Ρωσία, σημασία έχει ο σχεδιασμός, οι κίνδυνοι υπήρχαν και θα υπάρχουν

Απαντώντας τέλος στην ερώτηση, « Τι θα είχατε να πείτε σε έναν επιχειρηματία σήμερα που επιχειρεί σε ένα περιβάλλον υψηλής αβεβαιότητας που πηγάζει από τα δημοσιονομικά, τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, τον πληθωρισμό, την ακρίβεια” υπογραμμίζει πως όλες επιχειρηματίες, στο σύνολό τους, και ανεξαρτήτως αν ηγούνται μίας μικρής οικογενειακής επιχείρησης ή ενός διεθνούς οργανισμού, αντιμετωπίζουν λίγο -πολύ τα ίδια προβλήματα, αλλά σε διαφορετικό μέγεθος.

Η πανδημία ήταν κάτι πρωτόγνωρο και κατέρριψε, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες όλα τα μοντέλα αξιολόγησης ρίσκου, ακόμη και αυτά των παγκοσμίως, μεγαλύτερων εταιρειών. Ωστόσο, μας δίδαξε πολλά, ίσως και περισσότερα από όσα «μας πήρε». Σήμερα, τονίζει καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία νέα κρίση, αυτή της ενέργειας, ενώ το μέλλον είναι δεδομένο πως θα φέρνει διαρκώς νέες προκλήσεις τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Οι κίνδυνοι, εξηγεί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Αυτό που σήμερα κάνει τη διαφορά είναι η δυνατότητα που έχουμε να αξιολογούμε τον κίνδυνο και να σχεδιάζουμε εκείνη τη στρατηγική που προετοιμάζει αποτελεσματικά την επιχείρηση του αύριο, σήμερα, ελαχιστοποιώντας κάθε ρίσκο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr