NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Brexit: ​Η ΕΕ απειλεί να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της»

Brexit: ​Η ΕΕ απειλεί να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της»

Η ΕΕ απείλησε να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της», αφού το Ηνωμένο Βασίλειο γνωστοποίησε ότι θα εισαγάγει νομοθεσία για την αλλαγή του καθεστώτος της Βόρειας Ιρλανδίας μετά το Brexit.

Η Βρετανία λέει ότι η κίνησή της να αλλάξει τη νομικά δεσμευτική συνθήκη είναι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε περίπτωση που δεν μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με το ευρωπαϊκό μπλοκ για τον τερματισμό μιας μακροχρόνιας διαμάχης σχετικά με τους εμπορικούς κανόνες μετά το Brexit.

«Η προτίμησή μας είναι να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Liz Truss.

Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονη αντίδραση από την ΕΕ, η οποία εδώ και καιρό κατηγορεί τον πρωθυπουργό Boris Johnson ότι προσπαθεί να ξεφύγει από μια συμφωνία που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε η κυβέρνησή του, ως μέρος της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ το 2020.

Η διαμάχη προκαλεί πιθανότητες ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ της Βρετανίας και του μπλοκ των 27 εθνών που είναι —ακόμα και μετά το Brexit— ο κύριος οικονομικός εταίρος της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr