NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Bitrezus: η startup της θερμοκοιτίδας του ESA Greece που φέρνει το blockchain στο Διάστημα

Bitrezus: η startup της θερμοκοιτίδας του ESA Greece που φέρνει το blockchain στο Διάστημα

Η Bitrezus είναι η νέα startup που επιλέχθηκε από τη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece) για να φέρει το blockchain στο Διάστημα.

«Με την ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων σε κρίσιμες και σε διαστημικές υποδομές, από τις οποίες εξαρτάται όλο και περισσότερο η κοινωνία και τα κράτη μας, διαφαινόταν για εμάς ως φυσικό βήμα η ανάπτυξη μιας λύσης που θα μειώσει τον κίνδυνο αυτών των κυβερνοεπιθέσεων και θα προστατεύσει όλα τα επίπεδα υποδομών», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος, CEO & Co-founder της Bitrezus.

Η Bitrezus ιδρύθηκε από τον Δρ. Κωνσταντίνο Αντωνακόπουλο (CEO) και τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (CTO), που κατέχουν μοναδική επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση στους τομείς του blockchain, της τεχνητής νοημοσύνης και της κυβερνοασφάλειας από κορυφαία ιδρύματα, ακαδημαϊκούς και κυβερνητικούς φορείς και εταιρείες διεθνώς, στα οποία έχουν εργαστεί τα τελευταία 15 χρόνια.

«Τα δορυφορικά συστήματα δεν σχεδιάστηκαν έχοντας κατά νου την πλήρη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Έχουν αδύναμη κρυπτογράφηση και χρησιμοποιούν παλαιού τύπου συστήματα που δεν επιδιορθώνονται ή ενημερώνονται εύκολα. Επιπλέον, οι υπάρχουσες λύσεις κυβερνοασφάλειας υλοποιούνται με κεντροποιημένα συστήματα που μεταβάλλονται σε σημεία λαθών και συμφόρησης και δεν είναι επεκτάσιμα», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος, CΤΟ & Co-founder της Bitrezus.

Με βάση αναφορές, μια κυβερνοεπίθεση μόνο στο Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης θα μπορούσε να κοστίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ την ημέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, το όραμα της Bitrezus είναι η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που απευθύνονται στις κρίσιμες υποδομές για έναν ασφαλέστερο και πιο ανθεκτικό πλανήτη.

Με την στήριξη του ESA BIC Greece, η Bitrezus αποκτά πλέον πρόσβαση σε ένα ισχυρό και εξελισσόμενο επαγγελματικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα. Η δικτύωση συνάμα με την επιχειρηματική υποστήριξη από ειδικούς του διαστήματος, και η ουσιαστική βοήθεια για την ανάπτυξη της καινοτόμου ιδέας και υλοποίησής του πρωτοτύπου, θα βοηθήσουν την Bitrezus να βγει έτοιμη στην αγορά. Ο κος Αντωνακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα ξεκινήσαμε την περίοδο επώασης και συνειδητοποιήσαμε αμέσως ότι η στρατηγική υποστήριξη και η στενή συνεργασία με τους ειδικούς της ESA BIC και τους εταίρους του οικοσυστήματος, είναι κρίσιμα συστατικά για την επίτευξη των στόχων μας και των επιπέδων TRL και δημιουργία μιας πρόσφορης για επένδυση λύσης».

Ως πρόσφατο μέλος του ESA BIC Greece, η Bitrezus έχει δημιουργήσει ένα ειδικό σχέδιο επώασης για τα επόμενα 1,5 χρόνια, ώστε να υλοποιήσει το πρώτο της πρωτότυπο και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας. Έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με άλλες εταιρείες και έκανε τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία κοινοπραξιών με βασικές εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα για την υποβολή προτάσεων για ερευνητικά έργα στα δίκτυα blockchain για πολύ μεγάλες συστοιχίες δορυφόρων (>1000 smallsats), κρυπτογραφία blockchain, και επεξεργασία πληροφοριών και μετάδοσης για διαστημικά συστήματα.

Η λειτουργία του ESA BIC Greece είναι το αποτέλεσμα του προγραμματισμού του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ESA για την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική. Το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του ESA BIC Greece και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται στενά με την ESA για την υποστήριξη 25 ελληνικών startups με αντικείμενο σχετικό με τις τεχνολογίες και υπηρεσίες του Διαστήματος. Το ESA BIC Greece προσφέρει 50.000€ σε μετρητά, τεχνική και επιχειρηματική υποστήριξη, εκπαίδευση, πρόσβαση σε γραφειακούς χώρους και υποδομές καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 70 υποστηρικτών και δικαίωμα χρήσης του λογότυπου ESA BIC.

H επόμενη προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην Μόνιμη Ανοικτή Πρόσκληση του ESA BIC Greece είναι στις 23 Μαΐου 2022. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας εντός της Ελλάδας με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην Ελληνική επικράτεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr