NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

The Day After: Μετασχηματισμός – Καινοτομία – Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα, στις 26/5

The Day After: Μετασχηματισμός – Καινοτομία – Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα, στις 26/5

Την Πέμπτη 26 Μαΐου πραγματοποιείται το συνέδριο The Day After: Μετασχηματισμός – Καινοτομία – Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα.

Μετά την οικονομική και την υγειονομική κρίση, το business as usual έγινε business unusual. Οι νέοι καιροί ωστόσο απαιτούν νέα εργαλεία και μεθόδους για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη κάθε επιχείρησης.

Ο μετασχηματισμός είναι πλέον αδήριτη ανάγκη και το The Day After φιλοδοξεί να προσφέρει την πυξίδα για ένα ασφαλές ταξίδι στο μέλλον, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα who, when and how θα καλυφθεί η συγκεκριμένη ανάγκη.

Σε ένα κόσμο που οι έννοιες της πληροφορίας, της μετακίνησης, της γνώσης, της σύγκρισης, της αναφοράς λειτουργούν απρόσκοπτα, αλλά και με μεγάλη ταχύτητα, χρειάζεται να είμαστε ευέλικτοι αλλά και συμβατοί με την νέα κανονικότητα, που εκφράζεται μέσα από την διαρκή αλλαγή. Το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», μοιάζει να είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Εκτός από τον ψηφιακό μετασχηματισμό έχουν αλλάξει και οι σχέσεις εργασίας, με την καθιέρωση του WFH (Work From Home), αλλά και το επαγγελματικό μας περιβάλλον, αφού οι περισσότερες συναντήσεις γίνονται πλέον με Teams ή με Zoom, ενώ παράλληλα με τα φυσικά καταστήματα έχουν αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς και τα ηλεκτρονικά!.

Αυτές οι καταιγιστικές αλλαγές έχουν επίσης συνδυαστικό χαρακτήρα, ενισχύοντας η μία την άλλη, δημιουργώντας το νέο διαδραστικό τοπίο στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσουμε. Δεν μιλάμε πλέον για αλλαγές, αλλά για πλήρη μετασχηματισμό. Τώρα ακριβώς, βρισκόμαστε στο επίκεντρο του κυκλώνα που τροφοδοτείται από την ψηφιοποίηση, την κινητικότητα, την μεγέθυνση, την από-διαμεσολάβηση και τον αυτοματισμό.

Αυτό που κάποτε ήταν επιστημονική φαντασία, σήμερα είναι επιστημονική πραγματικότητα. Και οι αλλαγές ήρθαν για να μείνουν. Ο τρόπος που εργαζόμαστε δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος. Οι δεξιότητες που θα χρειαζόμαστε θα είναι δραματικά διαφορετικές. Τώρα, όλα συμβαίνουν γρηγορότερα από ποτέ. Σαν να προσπαθείς να πιείς νερό από πυροσβεστικό κρουνό. Εσείς, αλήθεια, είστε έτοιμος για τις αλλαγές;

Η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα. Τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως η δημιουργικότητα, η φαντασία, η διαίσθηση, το συναίσθημα, η ηθική, η δεοντολογία, θα είναι ακόμη πιο σημαντικά στο μέλλον, επειδή οι μηχανές είναι πολύ καλές στην προσομοίωση, αλλά μόνο σ’ αυτό.

Το μέλλον αφορά ολιστικά επιχειρηματικά μοντέλα. Η ευκαιρία βρίσκεται στην ευελιξία, στην έγκαιρη και όχι ευκαιριακή κατάρτιση, στις ολοκληρωμένες και όχι μεμονωμένες βελτιώσεις, στον πλήρη μετασχηματισμό και όχι στις αλλαγές μεμονωμένων οικοσυστημάτων.

Η πανδημία του κορονοϊού ήταν η αναγκαστική αφορμή -και όχι η αιτία- προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες μετασχηματισμού στην κοινωνία, την δημόσια διοίκηση (gov.gr) αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτή την κρίση, το business disruption -η αποδόμηση του κόσμου που γνωρίζαμε- είναι το απαραίτητο κλειδί για την πραγματική αναμόρφωση της επιχειρηματικής κοινότητας, ακόμα και για τις εύρωστες επιχειρήσεις, αφού η μέχρι τώρα επιτυχία τους, δεν μπορεί να τους διασφαλίσει μια θέση στον ήλιο της επόμενης ημέρας. Το αύριο δεν χτίζεται με υλικά του χθες!

Ποια όμως είναι η ανταπόκριση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος; Πως θα βρούμε τις νέες ευκαιρίες στην πιο ανατρεπτικά μετασχηματιζόμενη εποχή της ανθρώπινης ιστορίας; Ποιοι μετασχηματισμοί θα πρέπει να γίνουν στη στρατηγική, στην οργάνωση, στις διαδικασίες, στα προϊόντα; Έχετε κατανοήσει ότι ο μετασχηματισμός είναι πρωτίστως θέμα νοοτροπίας;

Είστε από αυτούς που προκαλούν την αλλαγή ή από αυτούς που την ακολουθούν; Είστε από αυτούς που καινοτομούν η απλά κάνετε τα πράγματα «με τον ίδιο τρόπο». Πως μπορείτε να διαφοροποιηθείτε και να ξεχωρίσετε; Ο μόνος τρόπος να είσαι σήμερα ανταγωνιστικός και να διεκδικείς ένα καλό μερίδιο από την αγορά, είναι να κατανοήσεις την πραγματικότητα και να προσαρμοστείς σε αυτήν. Ο νέος Δαρβινισμός είναι αμείλικτος!

Για εσένα που θέλεις η επιχείρησή σου να «είναι στο παιχνίδι» την επόμενη ημέρα, για εσένα που θες να αποδείξεις ότι δικαίως σου εμπιστεύτηκαν κάποια θέση ευθύνης, ακόμα και για εσένα που θες να συμμετέχεις στα επιχειρηματικά δρώμενα σαν εκκολαπτόμενος επιχειρηματίας ή στέλεχος, αυτό το συνέδριο συνιστά μία μοναδική ευκαιρία.

Πραγματοποιείστε την δωρεάν εγγραφή σας από εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr