NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Ocado Group εξαγοράζει την ελληνική startup Myrmex έναντι 10,2 εκατ. ευρώ

Το Ocado Group εξαγοράζει την ελληνική startup Myrmex έναντι 10,2 εκατ. ευρώ

​Το Ocado Group ανακοίνωσε πως προχωρά στην εξαγορά της ελληνικής startup Myrmex έναντι περίπου 10,2 εκατομμυρίων ευρώ, για να επιταχύνει την ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για την Ocado Smart Platform.

Οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει τους όρους της συναλλαγής και αναμένεται να ολοκληρώσουν την εξαγορά έως τις 6 Ιουνίου 2022.

Ο Όμιλος Ocado απέκτησε προηγουμένως μειοψηφικό μερίδιο στην Myrmex τον Οκτώβριο του 2020 και της ανέθεσε να σχεδιάσει και να αναπτύξει μια αποκλειστική λύση που αυτοματοποιεί τη φόρτωση πρότυπων κιβωτίων. Η λύση «Automated Frameload» (AFL) παρουσιάστηκε στο Ocado Re:Imagined τον Ιανουάριο του 2022 ως μία από τις επτά κρίσιμες καινοτομίες και θα διατεθεί αργότερα φέτος.

Η εξαγορά της Myrmex «θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη εξατομικευμένων λύσεων αυτοματισμού για την Ocado Smart Platform. Η Myrmex έχει αναπτύξει προϊόντα και λύσεις που εφαρμόζονται σε μια ποικιλία διαδικασιών, αλλά η τεχνολογία της έχει επίσης πιθανές εφαρμογές για τοποθεσίες στα καταστήματα, ειδικά για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας παραλαβής παραγγελιών παντοπωλείου».

Μια ομάδα άνω των 30 ατόμων από τη Myrmex με βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα του υλικού και του λογισμικού αυτοματισμού θα συμμετάσχει στην ομάδα των 2.500 της Ocado Technology.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr