NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Παρίσι κόβει δύο λωρίδες κυκλοφορίας για να περιορίσει τη ρύπανση

Το Παρίσι κόβει δύο λωρίδες κυκλοφορίας για να περιορίσει τη ρύπανση

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, το Παρίσι σχεδιάζει να κλείσει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε από τη δήμαρχο του Παρισιού Anne Hidalgo, εκπληρώνοντας μια μακροπρόθεσμη υπόσχεση για την αναδιαμόρφωση της Boulevard Périphérique, μιας ζώνης που ήταν από καιρό διαβόητη για τη συμφόρηση και τη ρύπανση.

Θα μετατρέψει τον αυτοκινητόδρομο «από μια γκρίζα ζώνη σε μια πράσινη ζώνη», σύμφωνα με την Hidalgo, δεσμεύοντας μία λωρίδα προς κάθε κατεύθυνση για ταξί, λεωφορεία, και πρόσβαση έκτακτης ανάγκης.

Συνολικά, ο αυτοκινητόδρομος θα συρρικνωθεί σε τρεις πλήρως προσβάσιμες λωρίδες προς κάθε κατεύθυνση, από τον τρέχοντα κανόνα των τεσσάρων.

Με μικρότερο οδικό χώρο, δέκα εκτάρια (25 στρέμματα) θα φυτευτούν με δέντρα.

Η πόλη έχει επίσης διατυπώσει την ιδέα -χωρίς να έχει δεσμευτεί πλήρως σε αυτό- να κλείσει τελείως τις περιορισμένες λωρίδες μέχρι το 2030, για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για πράσινο ή ποδηλατόδρομους.

Οι αλλαγές είναι απαραίτητες, είπε η Hidalgo, επειδή ο σημερινός όγκος της ρύπανσης και ο αριθμός των ανθρώπων που εκτίθενται σε αυτήν είναι απαράδεκτοι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr