NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς | Insurance & Reinsurance Meeting, hosted by the HAIC
ανάγνωση

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελβετίας, SIA για τις cyber απειλές στα χρηματοοικονομικά

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελβετίας, SIA για τις cyber απειλές στα χρηματοοικονομικά

Επίπεδα ρεκόρ σημειώνουν οι cyber κίνδυνοι με επίκεντρο τον τομέα των χρηματοοικονομικών. Η κρυπτογράφηση, το λεγόμενο «κλείδωμα» δεδομένων όπου τα δεδομένα δεν διαγράφονται, αλλά δεν είναι προσβάσιμα, είναι μία από τις συνήθεις cyber απειλές. Επιχειρήσεις και (αντ)ασφαλιστικές αναζητούν το modus vivendi μέσω συνεργειών μεταξύ τραπεζικών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων, καθώς και επαγγελματικών ενώσεων.

Το παραπάνω μοντέλο συνεργασίας στην καταπολέμηση των cyber κινδύνων παραθέτει απαντώντας στο epixeiro.gr σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και τις συνεργασίες που χρειάζονται για την καταπολέμηση τους στον τομέα των χρηματοοικονομικών με αφορμή το 22nd Hydra Insurance & Reinsurance που ξεκινά σήμερα 25 Μαΐου, ο Dr Eduard Held Reinsurance Expert στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελβετίας -SIA (SVV /ASA)

Όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αναφέρει ο κος Eduard Held, ο χρηματοοικονομικός τομέας στην Ελβετία ίδρυσε μια Ένωση για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα του κέντρου των χρηματοοικονομικών στον κυβερνοχώρο. Ειδικότερα, η Ένωση, αναφέρει, αποσκοπεί, πρώτον: στη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των σημαντικών παικτών που συμμετέχουν στις αγορές των χρηματοοικονομικών και δεύτερον: στη βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας σε ό,τι αφορά τα προληπτικά μέτρα σε επίπεδα τομέα και σε επίπεδο διαχείρισης συστημικών κρίσεων. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ένωσης αυτής είναι τράπεζες και ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Τον περασμένο μήνα ιδρύθηκε στην Ζυρίχη η Ένωση Κυβερνοασφάλειας στον τομέα των Χρηματοοικονομικών (Swiss FS-CSC) με πρόεδρο τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Ένωσης Τραπεζών Ελβετίας. Τα cyber συμβάντα αναφέρει αποτελούν απειλή που αυξάνεται και βλάπτουν την φήμη του κέντρου χρηματοοικονομικών της Ελβετίας έχοντας την ικανότητα να οδηγήσουν σε σοβαρή οικονομική κρίση. Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από σειρά διαδικασιών συστάθηκε η Ένωση με τη δημιουργία κατάλληλων δομών σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τις οικονομικές αρχές της Ελβετίας.

Τα θεμέλια της Ένωσης έπεσαν από το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) μαζί με την Κρατική Γραμματεία των Διεθνών Οικονομικών, την Ένωση Τραπεζών Ελβετίας (SBA),, την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελβετίας (SIA) , την Ενωση Ξένων Τραπεζών Ελβετίας. Η Ελβετική Εποπτική Αρχή για την αγορά των χρηματοοικονομικών (FINMA) με την ελβετική FS-CSC με την ιδιότητα του Συμβούλου.

Πρόεδρος της Ένωσης είναι ο August Benz, Αναπληρωτής CEO στην SBA. Μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και στέλεχος του ασφαλιστικού Ομιλου Baloise. Μέλη της Ένωσης FS-CSC μπορεί να γίνουν όλες οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές, οργανισμοί και υποδομές του χρηματοοικονομικού τομέα που έχουν έδρα στην Ελβετία και έχουν πάρει έγκριση από την FINMA. Ελβετικές θυγατρικές και υποκαταστήματα ξένων τραπεζών και ασφαλιστικών.

Μέτοχος στην Ατλαντική Ένωση μέσω της Basler, Baloise

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των μετόχων της Ατλαντικής Ένωσης περιλαμβάνεται και ο ασφαλιστικός οργανισμός Basler, μέλος του Ομίλου της κορυφαίας ελβετικής τραπεζο-ασφαλιστικής εταιρίας Baloise και ενός από τα 13 ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος το 1907, με παρουσία μεγαλύτερη των 120 ετών στον ελληνικό χώρο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr