NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Atradius: Αύξηση ασφαλιστικών εσόδων και καθαρής κερδοφορίας το 2021

​Atradius: Αύξηση ασφαλιστικών εσόδων και καθαρής κερδοφορίας το 2021

Με ενισχυμένα τα βασικά οικονομικά μεγέθη της έκλεισε η Atradius το 2021 στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας αύξηση των ασφαλιστικών της εσόδων και καθαρής κερδοφορίας, ένα ιδιαιτέρως θετικό τεχνικό αποτέλεσμα και διεύρυνση του πελατολογίου της, ενώ διατήρησε τη θέση του market leader στις Ασφαλίσεις Πιστώσεων.

Ανάλογα θετικές ήταν, εξάλλου, πέρυσι και οι επιδόσεις της Atradius N.V., με το δίκτυό της να αναπτύσσεται διεθνώς σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον, λόγω της πανδημίας και των ανατιμήσεων στις αγορές ενέργειας και εμπορευμάτων.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα, η Atradius πέτυχε πέρυσι αύξηση των ασφαλιστικών της εσόδων κατά 10% έναντι του 2020, αύξηση των κερδών της άνω των 70%, με το combined ratio να διαμορφώνεται χαμηλότερα από 65% και με τη διατηρησιμότητα του χαρτοφυλακίου της (retention rate) να υπερβαίνει το 96%.

Η Atradius παρέμεινε στη θέση του market leader για τις Ασφαλίσεις Πιστώσεων στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς 49,6%.

Σε επίπεδο ομίλου, η Atradius N.V. ανακοίνωσε για το 2021 κέρδη 240,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 44,2 εκατ. ευρώ έναντι του 2020.

O ασφαλίσιμος όγκος των επιχειρήσεων αυξήθηκε και τα ακαθάριστα ασφαλιστικά έσοδα ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ για πρώτη φορά, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις του Covid-19 στις διεθνής αγορές.

Ειδικότερα, η εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων της Atradius N.V. κατά το 2021 ήταν η ακόλουθη:

  • Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 2,2 δισ. ευρώ, με τα ασφαλιστικά έσοδα να αυξάνονται κατά 10,0% και να ξεπερνούν το ορόσημο των 2 δισ. ευρώ.
  • Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 10,0% στα 1,9 δισ. ευρώ από 1,727 δισ. ευρώ το 2020 (10,4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες), αντανακλώντας την αύξηση του ασφαλισμένου κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων μετά την ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας στις περισσότερες αγορές.
  • Το αποτέλεσμα έτους διαμορφώθηκε στα 240,2 εκατ. ευρώ.
  • Το gross combined ratio έκλεισε στο 65,0%.
  • Το ασφαλιστικό και υπηρεσιακό αποτέλεσμα ανήλθε σε 302,5 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 282,0%.
  • Η θέση των ιδίων κεφαλαίων και του χρέους μειωμένης εξασφάλισης ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά 6,9%.
  • Το Total Potential Exposure (TPE) αυξήθηκε κατά 17,5% λόγω της ζήτησης των υπηρεσιών της Atradius και της δέσμευσης της εταιρείας να υποστηρίζει τους πελάτες της και τις ανάγκες τους.
  • Το Solvency Ratio υπερέβη το 200%.
  • Το Customer Retention Rate διαμορφώθηκε στο 92,9%, το οποίο αντικατοπτρίζει την ψήφο εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η Atradius από τους πελάτες της ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές.
  • Το τεχνικό Loss Ratio για το 2021 μειώθηκε στο 27,8%.

Ο Γεράσιμος Τζέης, Managing Director της Atradius στην Ελλάδα, σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του 2021, δήλωσε ότι «οι εξαιρετικές επιδόσεις του Ελληνικού μας Υποκαταστήματος, όπως εξάλλου και του ομίλου, καταγράφονται σε μια χρονιά η οποία χαρακτηρίστηκε από αστάθμητους παράγοντες για τη διεθνή οικονομία. Η Atradius, εκμεταλλευόμενη τη δυναμική της θέση στις Ασφαλίσεις Πιστώσεων, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της στον κλάδο και το ισχυρό της δίκτυο, επέμεινε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την εταιρεία στην Ελλάδα, να εμφανίζει ιδιαιτέρως θετικά τα αποτελέσματα και να στηρίζει την ανάπτυξη του ομίλου».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Atradius θα διατηρήσει ανάλογη δυναμική και το 2022 στις Ασφαλίσεις Πιστώσεων, παρέχοντας σύγχρονες λύσεις και εργαλεία ασφάλισης στην επιχειρηματική κοινότητα, η οποία φέτος δοκιμάζεται από μια νέα κρίση, αυτή τη φορά γεωπολιτική, με συνέπεια την ενεργειακή ακρίβεια και τον υψηλό πληθωρισμό».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr