NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Η διαχείριση κρίσεων στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και στο εργασιακό περιβάλλον

Η διαχείριση κρίσεων στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και στο εργασιακό περιβάλλον

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου Labor & Insurance: Η Διαχείριση Κρίσεων στο Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα και στο Εργασιακό Περιβάλλον, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στις 24 Μαΐου 2022.

Το Συνέδριο Labor & Insurance έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους θεσμούς του ασφαλιστικού κλάδου, φιλοξενώντας την τεχνογνωσία και τις απόψεις σημαντικών προσωπικοτήτων από το ασφαλιστικό και εργασιακό γίγνεσθαι στη χώρα μας.

Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο Labor & Insurance πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που το οικοσύστημα συνεχώς μεταβάλλεται δημιουργώντας νέες προκλήσεις στο αναπτυξιακό και εργασιακό περιβάλλον.

Η ατζέντα του φετινού συνεδρίου επικεντρώθηκε στα επίκαιρα θέματα που ταλανίζουν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο ασφαλιστικό κλάδο καθώς και στην ολιστική αντιμετώπιση των σύγχρονων εργασιακών και ασφαλιστικών ζητημάτων.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση με στόχο την επόμενη ημέρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και του εργασιακού περιβάλλοντος όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την κρίση της πανδημίας. Περισσότεροι από 170 σύνεδροι παρακολούθησαν το διαδικτυακό συνέδριο.

Συγκεκριμένα στο συνέδριο αναπτύχθηκαν οι παρακάτω 5 ενότητες:

  • Η συμβολή του Π.Σ Εργάνη ΙΙ στην ολιστική αντιμετώπιση των σύγχρονων εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων
  • Οι έννοιες του χρόνου και του τόπου στις εργασιακές σχέσεις: Ψηφιακή κάρτα εργασίας και τηλεργασία
  • Συλλογικές εργασιακές σχέσεις: Πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκλίσεων
  • Οδεύοντας προς ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο θα ενισχύει τη βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος
  • Roundtable Discussion: Συμπληρωματικές παροχές προς τους εργαζόμενους: Υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ανέφερε: “Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο Labor & Insurance πραγματοποιείται μέσα σε μία περίοδο σημαντικών αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο με πολλαπλές επιπτώσεις που επηρεάζουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Παράλληλα, όμως πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές σε νομοθετικό επίπεδο πάνω σε τομείς που αποτελούν για χρόνια πεδίο αγκυλώσεων και αναχρονιστικών αντιλήψεων και που επηρεάζουν άμεσα τους εργαζόμενους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας μας, δημιουργώντας ταυτόχρονα εμπόδια για μεγάλες επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη που τόσο χρειάζεται ο τόπος μας”.

Από την πλευρά του, ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε: “Η διασφάλιση ενός οικονομικά βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα και φροντίδα κάθε κυβέρνησης. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δώσει σαφή δείγματα γραφής για το ασφαλιστικό και αυτό αποδεικνύεται με πέντε συγκεκριμένα παραδείγματα. Αναφέρομαι στη στήριξη του εισοδήματος των συνταξιούχων, στην αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, στην μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων και τέλος με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος. Οι πέντε αυτοί τομείς δράσης αποδεικνύουν ότι στόχος μας είναι αφενός η διαχείριση των προκλήσεων του σήμερα και αφετέρου η μέριμνα τόσο για τους σημερινούς όσο και για τους μελλοντικούς ασφαλισμένους και συνταξιούχους”


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr