NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Putin λέει «Δόξα τω Θεώ» που ορισμένες ξένες εταιρείες εγκατέλειψαν τη Ρωσία

Ο Putin λέει «Δόξα τω Θεώ» που ορισμένες ξένες εταιρείες εγκατέλειψαν τη Ρωσία

​Ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που ορισμένες ξένες εταιρείες εγκατέλειψαν τη Ρωσία, καθώς τώρα οι εγχώριες επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν τη θέση τους.

Προειδοποίησε, παράλληλα, τη Δύση ότι η Μόσχα θα βρει τρόπους για να αποκτήσει προηγμένη τεχνολογία και είδη πολυτελείας.

Ο Putin χαρακτήρισε την εισβολή στην Ουκρανία ως σημείο καμπής στη ρωσική ιστορία: μια εξέγερση της Μόσχας κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες, όπως λέει, ταπείνωσαν τη Ρωσία από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Μετά την έναρξη του πολέμου, μια σειρά από σημαντικούς ξένους επενδυτές - από την BP έως την McDonald's - αποχώρησαν από την εγχώρια αγορά, ακριβώς τη στιγμή που η ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει τη χειρότερη συρρίκνωσή της από τα χρόνια που ακολούθησαν την κατάρρευση της σοβιετικής κατάρρευσης.

«Μερικές φορές, όταν κοιτάς αυτούς που φεύγουν - δόξα τω Θεώ, ίσως; Θα καταλάβουμε τις θέσεις τους: οι επιχειρήσεις μας, η παραγωγή μας, έχουν ήδη μεγαλώσει και θα τοποθετηθούν με ασφάλεια στο έδαφος που ετοιμάζουν οι εταίροι μας», είπε ο Putin.

Μιλώντας μέσω βίντεο με ηγέτες πρώην σοβιετικών κρατών, ο Putin αστειεύτηκε ότι πολυτελή brands όπως η Mercedes θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα, αν και παραδέχτηκε ότι μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr