NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Από την Ικαρία ως το Λος Άντζελες… μερικές σελίδες δρόμος

Από την Ικαρία ως το Λος Άντζελες… μερικές σελίδες δρόμος

Είναι η εποχή που πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε τον επόμενο μας προορισμό, το επόμενο ταξίδι μας. Μακρινό ή κοντινό. Άλλοι ονειρεύονται να οδηγηθούν μέχρι το Λος Αντζελες και άλλοι θα έδιναν τα πάντα για να φτάσουν ως την Ικαρία…

Αυτό το Σαββατοκύριακο, στα μπαλκόνια, στις ταράτσες, στα πάρκα και στις κοντινές παραλίες, λίγο πριν κλείσουμε τις άδειες του φετινού καλοκαιριού, ανοίγουμε τα βιβλία. Ταξιδεύουμε γυρνώντας τις σελίδες δύο βιβλίων από τις εκδόσεις Μελάνι.

“Λος Άντζελες. Οδηγώντας στη Νότια Καλιφόρνια”, Σώτη Τριανταφύλλου, εκδόσεις Μελάνι

Η γοητεία αυτού του βιβλίου είναι ότι σε βάζει στη θέση του συνοδηγού σε ένα οδοιπορικό στην Αμερική. Σε μια Αμερική όμως που η εικόνα της δεν θυμίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των σειρών που βλέπουμε στο Netflix.

Ένα ταξίδι άχρονο στην Καλιφόρνια και το Λος Άντζελες που δεν είναι γεμάτο μόνο με εικόνες, μέρη, κτήρια, πληροφορίες, αλλά και με αναμνήσεις, σκέψεις, εμπειρίες όμοιες με εκείνες που ξεπροβάλλουν στον καθένα από εμάς όταν ταξιδεύουμε.

Ένα ταξίδι ολοκληρωμένο, πραγματικό. Το μητροπολιτικό κέντρο, η παράκτια οδήγηση στον δρόμο με τους φοίνικες κατά τη δύση του ηλίου, η Σάντα Μόνικα, το λούνα παρκ, η έρημος της Νεβάδα, τα μοτέλ των αυτοκινητοδρόμων αλλά και σκοτεινά σημεία σε αστικές γειτονιές. Σε κάθε απόχρωση, λευκή ειδυλλιακή, γκρίζα αλλά γοητευτική, ακόμα και μια ολότελα σκοτεινή και σκυθρωπή.

Από το Califonication έως στο LA Woman και από το Los Angeles, I'm Yours έως ακόμα και το California Gurls υπάρχουν πολλά τραγούδια για να συντροφεύσουν ιδανικά την ανάγνωσή του, έως ότου επιλέξετε τον επόμενο προσωρινό σας τ(ρ)όπο.

“Μεσακτή”, Μάκης Μαλαφέκας, εκδόσεις Μελάνι

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στους μόνιμους κατοίκους της Ικαρίας. Μια αρχική διαπίστωση ότι ο παλιατζής που περνά κοντά στη Διδότου έχει αντικαταστήσει το “όλα τα παλιά αγοράζω” με το “καθαρίζω υπόγεια, καθαρίζω αποθήκες” αδειάζοντας σπίτια ή χώρους που θα ανακαινιστούν για να γίνουν Airbnb. Και από εκεί στο “Νήσος Μύκονος” και στην Ικαρία.

Στη θάλασσα και τα τατουάζ με γιγάντια χταπόδια που γράφουν “Even On Calm Waters Waves Will Rise”. Δίπλα στους σερφάδες, τα ηλιοβασιλέματα και τις συζητήσεις για λεμονιές.

Κοιτάχτηκα στον καθρέφτη της εισόδου. Καμμένος. Με αλάτια από τον Ποσειδώνα, άμμο από τη Μεσακτή, σκόνη απ' τους χωματόδρομους και πονοκέφαλο από τις μπύρες. Αλλά ήσυχος

Διαβάστε το, πριν ή στην δική σας “Ικαρία”.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr