NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

ΣΕΚΕΕ: Οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας δίνουν το παρών στα Ποσειδώνια 2022.

ΣΕΚΕΕ: Οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας δίνουν το παρών στα Ποσειδώνια 2022.

Τα «Ποσειδώνια», η παγκόσμια γιορτή της ναυτιλίας στην Ελλάδα, επιστρέφουν δυναμικά μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στον θεσμό, που θα διεξαχθεί στο Athens Metropolitan Expo, από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2022.

Το περίπτερο του ΣΕΚΕΕ (stand 3.163, Hall 3) στην Έκθεση Ποσειδώνια 2022 θα φιλοξενήσει 6 αναγνωρισμένες εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου (modulus, CloudFin, Rhoé, Palo Services, AllWeb Solutions και Athens Technology Center) οι οποίες θα παρουσιάσουν στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά τη δυναμική του ελληνικού ICT οικοσυστήματος, καθώς και την ποικιλία των διαθέσιμων λύσεων που παρέχει στον κλάδο.Οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με στελέχη των:

1. modulus, η ελληνική εταιρεία επικοινωνιών που παρέχει υπηρεσίες τηλεφωνίας νέας γενιάς. Η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της διασφαλίζεται τόσο από την πολυετή εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της (ενεργή από το 2012), όσο και από τις διεθνείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει με τους leaders του κλάδου παγκοσμίως. Ως η ηγέτιδα δύναμη παροχής VoIP υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά, η modulus έχει συμβάλλει αποφασιστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε πολλαπλούς τομείς, με λύσεις οι οποίες απελευθερώνουν τις επικοινωνιακές τους δυνατότητες, ενώ παράλληλα εξαλείφουντα υψηλά κόστη των συμβατικών μορφών τηλεφωνίας. Η modulus αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν την υπηρεσία «ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου – vPBX» στην εγχώρια αγορά, μία λύση που διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση και την πλήρη λειτουργικότητα της εταιρικής επικοινωνίας στην εποχή της απομακρυσμένης εργασίας, χωρίς την ανάγκη υψηλού κόστους επενδύσεων για ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Επιπλέον, η modulus προσφέρει υπηρεσίες χονδρικής για τερματισμό φωνητικών κλήσεων (wholesale voice termination), καινοτόμες τηλεφωνικές εφαρμογές, όπως το speech-to-text, καθώς και ενσωματώσεις τηλεφωνίας με δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων (third party apps).

2. CloudFin, μια καινοτόμα εταιρεία, που ιδρύθηκε από επαγγελματίες της τεχνολογίας με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του εταιρικού λογισμικού. Η επιχείρηση εντάχθηκε πρόσφατα στον όμιλο εταιρειών INFORM. H CloudFin προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε σύνθετα επιχειρηματικά προβλήματα, στους τομείς της αυτοματοποίησης διαδικασιών, λογιστικών λύσεων, προηγμένων αναλύσεων και απομακρυσμένων λειτουργιών μέσω εφαρμογών cloud, εφαρμογών για κινητά και chatbots. Το πελατολόγιο της CloudFin αποτελείται από σημαντικούς πολυεθνικούς οργανισμούς και βιομηχανίες σε μια σειρά από κλάδους: από τον οικονομικό έλεγχο και τη λογιστική, έως τον τραπεζικό και το δημόσιο τομέα και το εμπόριο.

3. Rhoé, που ηγείται της ανάπτυξης του Energy-as-a-Service, υλοποιώντας ένα δίκτυο αποσπώμενων μπαταριών για ηλεκτρικά πλοία, το οποίο διασφαλίζει ότι οι πλοιοκτήτες θα διαθέτουν την ενέργεια που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται και σε ανταγωνιστική τιμή. Χάρη στην εξειδίκευσή της στην ανάπτυξη λογισμικού σχετικά με τη βιωσιμότητα στον κλάδο της ναυτιλίας, η Rhoe είχε μέχρι σήμερα κεντρικό ρόλο σε πληθώρα projects, στα οποία έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως Wartsila, DAMEN, Kotug, Lloyds’s Register, Sensata, τις λιμενικές αρχές του Ρότερνταμ, αλλά και της Θεσσαλονίκης. Η Rhoé προσφέρει υπηρεσίες και λύσεις σε επιχειρήσεις, όπως, ενδεικτικά, συγκοινωνιακά μοντέλα και μοντέλα πρόβλεψης, βελτιστοποιήσεις στη χρήση ενέργειας, ανάλυση δεδομένων, ανάπτυξη πλατφόρμων (cloud & local) και Machine Learning μοντέλα.

4. Palo Services, εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, που προσφέρει υπηρεσίες ανάλυσης σε επικοινωνιολόγους, marketeers και social media στελέχη χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη. Όραμα της εταιρείας είναι με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης να ‘κατανοεί’ την ανθρώπινη συμπεριφορά στο ψηφιακό οικοσύστημα. Η εταιρία με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής & Βαθιάς Μάθησης παρέχει καινοτόμους τρόπους παρακολούθησης και ανάλυσης των ειδήσεων και του κοινωνικού περιεχομένου που δημιουργείται στο διαδίκτυο, σε πραγματικό χρόνο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας αυτή τη στιγμή καλύπτει μια περιοχή με πληθυσμό 120 εκατομμυρίων πολιτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται κορυφαία brands όπως Loreal, Estee Lauder, Nestle, Cosmote, Wind-Nova, Eurobank, Alpha Bank, AstraZeneca, Κωτσόβολος, Public Group, BAT, Peugeot κ.α. Η στενή και μακροχρόνια συνεργασία τους με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο καθώς και με άλλους ερευνητικούς εταίρους στηρίζει την καινοτομία αλλά και τις δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας. Η εταιρεία υποστηρίζεται από 2 επιταχυντές(Accelerators), το InvestHorizon της ΕΕ και το InnovX.

5. AllWeb Solutions, εταιρεία με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού και τη συμβουλευτική σε θέματα πληροφορικής, μέσω της παράδοσης ολοκληρωμένων έργων σε όλη την Ευρώπη. Η Allweb ειδικεύεται στην υλοποίηση Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων, που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως Internet of Things (IoT), Geospatial (GIS), Big Data, Business Analytics, Mobile Apps, eLearning και Integrated Software Apps. Η Allweb Solutions, αποτελούμενη από μια ταλαντούχα ομάδα 35 επαγγελματιών, τα τελευταία 30+ χρόνια έχει ολοκληρώσει με επιτυχία περισσότερα από 950 έργα για πελάτες στον δημόσιο τομέα, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τη βιομηχανία, την υγεία και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και παρείχε λύσεις για τα τμήματα IT, Finance, HR, πωλήσεων και μάρκετινγκ.

6. Athens Technology Center (ATC), εταιρεία πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού. Σε συνεργασία με την Moore Greece, ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία εξειδικευμένη στην αγορά της ναυτιλίας, παρουσιάζουν τo Maritime Accounting Software, μια ολοκληρωμένη, πλήρως επεκτάσιμη και οικονομικά συμφέρουσα λύση χρηματοοικονομικής και λογιστικής διαχείρισης, μοναδικά προσαρμοσμένη για τις ανάγκες της ναυτιλίας.

Αυτή η cloud-ready λύση παρέχει στους πλοιοκτήτες, τους οικονομικούς διευθυντές και τους λογιστές τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Με αφορμή την πρώτη συμμετοχή εταιρειών – μελών του ΣΕΚΕΕ στα Ποσειδώνια, ο κ. Γιώργος Μαρκατάτος, πρόεδρος του Συνδέσμου, δήλωσε: «Πρωτοποριακές λύσεις που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής έρχονται να μεταμορφώσουν τη ναυτιλία, η οποία -όπως και όλοι οι κλάδοι της οικονομίας- βρίσκεται σε ρότα ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο ΣΕΚΕΕ και μέλη του μετέχουν φέτος για πρώτη φορά στα Ποσειδώνια 2022, αυτή τη διεθνή συνάντηση της παγκόσμιας ναυτιλίας στην Ελλάδα, με στόχο να συστήσουν στους πρωταγωνιστές ενός άκρως δυναμικού κλάδου την ελληνική καινοτομία, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, όπως το Internet of Things, το cloud κ.ά., και πρωτοποριακές λύσεις που έχει αναπτύξει στα πεδία των χρηματοοικονομικών, των επικοινωνιών, της διαχείρισης ενέργειας και της βιωσιμότητας για τις ανάγκες της ναυτιλίας».

O κ. Χρήστος Πέτσας, Δ/νων Σύμβουλος της modulus, τόνισε πως «ως ο νούμερο ένα πάροχος VoIP υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά, η συμμετοχή της modulus στα φετινά Ποσειδώνια είναι δεδομένη. Από τις 6 έως και τις 10 Ιουνίου, οι εκπρόσωποί μας θα βρίσκονται εκεί, για να αναδείξουν τόσο το οικονομικό όφελος, όσο και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη χρήση τεχνολογιών νέας γενιάς, προσανατολισμένες στις ανάγκες του ναυτιλιακού κλάδου. Η εξασφάλιση του χαμηλότερου δυνατού κόστους εξερχομένων ως προς τις διεθνείς κλήσεις μέσω της VoIP τηλεφωνίας και οι ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς προς Inmarsat, υπόσχονται να μετασχηματίσουν την επικοινωνία σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Ο κος Δημήτρης Κοντίνος, Chief Technology Officer του Ομίλου INFORM όσο και ως Διευθύνων Σύμβουλος της «CloudFin» μέλος του ομίλου INFORM, δήλωσε πως «Η CloudFin (μέλος της INFORM) ανέκαθεν ασχολούνταν με τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών μέσω τεχνολογιών αιχμής! Ιδιαίτερα δε, όταν πρόκειται για εξαιρετικά εξελιγμένες βιομηχανίες όπως η ναυτιλία, λειτουργούμε στο ανώτερο επίπεδο, φέρνοντας άμεσα αποτελέσματα και συνεπώς πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις εταιρείες που μας εμπιστεύονται τις ανάγκες τους σε ψηφιακούς αυτοματισμούς.»

Ο κ. Αιμίλιος Μουχταρόπουλος, Συνιδρυτής & Διευθυντής Μάρκετινγκ της Rhoé, ανέφερε χαρακτηριστικά: «η Rhoé είναι μία startup, που δραστηριοποιείται στον χώρο των πράσινων τεχνολογιών. Το όραμα μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε στη μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, δημιουργώντας ένα πιο πράσινο και βιώσιμο περιβάλλον προσιτό σε όλους. Για να το πετύχουμε αυτό αναπτύσσουμε λογισμικά και αλγορίθμους βελτιστοποίησης, τα οποία ενώνουν πράσινες μορφές ενέργειας με καινοτόμες τεχνολογίες. Στον χώρο της ναυτιλίας, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε καθοριστικά στη δημιουργία ενός κλάδου με μηδενικές εκπομπές άνθρακα στις μεταφορές του και τα Ποσειδώνια αποτελούν μία τεράστια ευκαιρία για να κάνουμε νέους συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή και να θέσουμε βάσεις για νέες και καινοτόμες ιδέες».

Ανάλογα, ο κος Παναγιώτης Τσαντίλας, ιδρυτής και Δ/νων Σύμβουλος της PaloServices, σημείωσε ότι «Η συμμετοχή μας στην μεγαλύτερη ναυτιλιακή εκδήλωση στον κόσμο θα μας δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και στη ναυτιλία την τεχνολογία μας για την ανάλυση των κοινωνικών δικτύων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.».

Η κα Ιωάννα Ιωαννίδου, President of Board & CEO της Allweb, δήλωσε «Η Allweb συγκεντρώνοντας φέτος 33 έτη εμπειρίας στην Ανάπτυξη Πολυσχιδών Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων συμμετέχει στα «Ποσειδώνια 2022» στο Athens Metropolitan Expo από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr