NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Pagrati Stories: 5 «stories», ένα Instagram account και το Παγκράτι

Pagrati Stories:  5 «stories», ένα Instagram account και το Παγκράτι

Έχετε καθίσει στο άδειο, φωτισμένο Καλλιμάρμαρο το βράδυ; Έχετε δει ταινία σε θερινό ακουμπώντας το αναψυκτικό σας στο τραπεζάκι δίπλα από ένα γλαστράκι με βασιλικό; Πόσα νεοκλασικά μπορείτε να απαριθμήσετε από τις βόλτες σας στο Μετς;

Τ(ρ)όποι στο Instagram

Είναι το “Ρίζες μας”, το "Lost Athina" και το“Mysecretathens” ή το “Tinosecret” και το “Ikarian way of life”, αλλά και πιο πρόσφατα το ”Pagrati Stories”. Είναι τα Instagram accounts που τα ακολουθούμε γιατί μας συνδέουν με έναν ή πολλούς τόπους, μέρη, χώρους αλλά και παραδόσεις, συνήθειες. Με έναν τρόπο να “ξαναδούμε” έναν τόπο, όπως κάναμε παλιά με τις εκτυπωμένες φωτογραφίες μας.

Με σκοπό να βρεθούμε και πάλι στα ίδια μέρη, αλλά να τα απολαύσουμε ξανά κάποιες φορές ίσως και λίγο διαφορετικά, με μια άλλη ματιά ή δημιουργώντας νέες εμπειρίες στα ίδια μέρη.

Και αν το Παγκράτι έχει πλέον μετατραπεί σε μια γειτονιά με πολλές και αξιόλογες επιχειρήσεις εστίασης και πολύ κόσμο που ψάχνει το καταλληλότερο τραπέζι κάθε Σαββατοκύριακο, εξακολουθεί να είναι μια γειτονιά με τα δικά της “highlights”.

Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος διαχειριστής του Pagrati Stories “ανεβάζει” 5 ιστορίες από το Παγκράτι στο Choices Weekend by epixeiro.gr

5 stories με τοποθεσία το Παγκράτι

Το Καλλιμάρμαρο αλλιώς

Πέρα από τον κλασικό τρόπο. Εισιτήριο, ξεναγός και καρτελάκι ενός γκρουπ στο χέρι… υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να απολαύσει κανείς το Καλλιμάρμαρο. Φτάνοντας στην Αρχιμήδους, για πολλούς ο δρόμος που περνά μπροστά από το Chelsea, στο δεξί σας χέρι βρίσκετε μια σιδερένια πόρτα… Συνήθως δεν είναι ορθάνοιχτη ωστόσο μην διστάσετε, μπείτε από το άνοιγμα, προχωρήστε ευθεία και απολαύστε το ιστορικότερο σημείο του Παγκρατίου… αλλιώς!

Ιδανικά φορέστε άνετα ρούχα να καθίσετε στις κερκίδες και αν είναι ακόμα μέρα συνεχίστε η βόλτα σας στον όμορφο λόφο του Αρδηττού και την εκπληκτική του θέα στην Αθήνα.

Βαρνάβα. Μια παρεξηγημένη πλατεία.

Και αν τη χρονιά που μας πέρασε, ακούσατε για τα περιβόητα πάρτι στην πλατεία Βαρνάβα εν μέσω κορονόϊου είναι σίγουρο πως θα την έχετε συσχετίσει με την φασαρία και τα πάρτι. Για τους κατοίκους του Παγκρατίου, ωστόσο η Πλατεία Βαρνάβα είναι κάθε άλλο παρά έτσι.

Είναι ένα μέρος ηρεμίας, χαλάρωσης και κοινωνικοποίησης. Πέρα λοιπόν από την επονομαζόμενη και για πολλούς καθιερωμένη περιπτερόμπυρα του καλοκαιριού η πλατεία αυτή έχει και μια άλλη αίσθηση, την αίσθηση γειτονιάς.

Τους κατοίκους που διαβάζουν εφημερίδα στη σκιά των δέντρων και τα παιδάκια που κάνουν επίδειξη για τον αριθμό των παγωτών που έχουν καταναλώσει αυτό το καλοκαίρι.

Κάτω από το φως των αστεριών

Για αυτούς που τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα τα περνούν στην πρωτεύουσα, το Παγκράτι, έχει μια δροσερή και ευωδιαστή λύση… Τα θερινά σινεμά!

Η γειτονιά μας, έχει πολλές επιλογές. Από γοητευτικές ταράτσες και αυλές έως και τα πιο γραφικά θερινά σινεμά με τους πλατύφυλλους βασιλικούς στα τραπέζια και το υποβρύχιο μαστίχα σε κουταλάκι κάτω από το φως των αστεριών.

Τι ξέρετε από μπάσκετ;

Σε άλλους αρέσουν η γυμναστική και τα αθλήματα και σε άλλους απλά η παρέα. Και μια καλή λύση για όλους αυτούς είναι το γηπεδάκι μπάσκετ στο άλσος Παγκρατίου.

Μετά το τρέξιμο ή το περπάτημα για τους λιγότερο τολμηρούς ένα μονό μπασκετάκι ή ένα παραδοσιακό “ρολόι” όπως παίζατε μικροί, μπορεί να σας φτιάξει τη μέρα. Θα το βρείτε στο βάθος του άλσους Παγκρατίου.

Η παραλία του Παγκρατίου

Αν το Παγκράτι είχε θάλασσα, τότε το παραλιακό του μέτωπο, θα ήταν το Μετς. Ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθήνας, ιδανικό για βόλτα όλες τις ώρες της ημέρας… Η περιπλάνηση στα στενά του δρομάκια, με τα νεοκλασικά σπίτια και τα ξεχωριστά μαγαζιά, σας κάνουν να πιστεύετε ότι βρίσκεστε σε άλλη πόλη!

Υ.Γ. Μην ξεχάσετε να περάσετε από την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη, είναι ο πεζόδρομος που γυρίστηκε η σειρά «Εμείς και Εμείς» και να εντοπίστε την πολυκατοικία με τα αναρριχώμενα φυτά.

Extra tip: Για να μπορέσετε να απολαύσετε όλα τα παραπάνω, χωρίς νεύρα και ταλαιπωρία, μην πάρετε το αυτοκίνητο. Έχει και το Παγκράτι τα αρνητικά του, όπως τον άθλο που χρειάζεται για να παρκάρει κανείς. Μετρό, ταξί, περπάτημα, ακόμα και ένα μεσονύκτιο τρόλεϊ θα σας οδηγήσουν εκεί όπου είναι πιθανό να ξεχάσετε ότι έχετε Instagram και να ζήσετε τη στιγμή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr