NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Δύο ελληνικά σχολεία στην πρώτη δεκάδα για τα νέα βραβεία World’s Best School Prizes

Δύο ελληνικά σχολεία στην πρώτη δεκάδα για τα νέα βραβεία World’s Best School Prizes

​Δύο εμπνευσμένα ελληνικά σχολεία συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για τα βραβεία World’s Best School Prizes αξίας 250.000 δολαρίων, τα οποία ξεκίνησαν φέτος από την T4 Education σε συνεργασία με την Accenture και την American Express.

Το σχολείο EFL "l love dyslexia", ένα ανεξάρτητο ίδρυμα στην Αθήνα, Ελλάδα, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για το βραβείο World’s Best School Prize for Innovation. Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, ένα δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα, Ελλάδα, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για το βραβείο World’s Best School Prize for Environmental Action.

Τα πέντε βραβεία World’s Best School Prizes που καθιερώθηκαν από την T4 Education σε συνεργασία με την Accenture, την American Express, την Yayasan Hasanah, το Templeton World Charity Foundation και το Lemann Foundation, τιμούν τα σχολεία παντού για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς σπουδαστών και για την τεράστια συμβολή τους στην πρόοδο της κοινωνίας, ιδίως μετά τον κορωνοϊό.

Ο Vikas Pota, ιδρυτής της T4 Education και των βραβείων World’s Best School Prizes, δήλωσε:

"Με περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο σπουδαστές να επηρεάζονται από το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, ο κορωνοϊός επιδείνωσε σε μεγάλο βαθμό μια παγκόσμια εκπαιδευτική κρίση, στην οποία, ακόμη και πριν από την πανδημία, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η πρόοδος ήταν ήδη πολύ αργή για την επίτευξη μιας καθολικής ποιοτικής εκπαίδευσης έως το 2030.

"Ξεκινήσαμε τα βραβεία World’s Best School Prizes ως μια βασική λύση για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση της απαραίτητης συστημικής αλλαγής. Από τις ιστορίες εμπνευσμένων σχολείων που μεταμορφώνουν τη ζωή των μαθητών τους και κάνουν πραγματική διαφορά στις κοινότητές τους, τα σχολεία μπορούν να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές τους και να ακουστεί η φωνή τους έως την κορυφή για να βοηθήσουν στη μεταμόρφωση της εκπαίδευσης.

“Θέλω να συγχαρώ το σχολείο EFL 'I love dyslexia' και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου για την είσοδό τους στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για τα εναρκτήρια βραβεία World's Best School Prizes. Οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο θα μπορούν τώρα να διδαχθούν από τα παραδείγματα αυτών των εξαιρετικών ελληνικών σχολείων"

Ο Peter Lacy, Global Sustainability Services Lead και Chief Responsibility Officer της Accenture, δήλωσε:

"Η Accenture είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την T4 Education για το βραβείο World's Best School Prize for Environmental Action, το οποίο βραβεύει τις απίστευτες προσπάθειες των σχολείων να ενθαρρύνουν την επόμενη γενιά να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες πρακτικές που αντιμετωπίζουν τα παγκόσμια ζητήματα αειφορίας που μας επηρεάζουν όλους. Μέσω αυτού του βραβείου, σκοπεύουμε να αναγνωρίσουμε τα εργαλεία και τις τεχνικές που καλλιεργούνται από τα σχολεία και να τα μοιραστούμε με ένα ευρύ κοινό, επιτρέποντας σε άλλους να αναπαράγουν το έργο τους και να πολλαπλασιάσουν τον αντίκτυπο με ταχύτητα και κλίμακα"

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr