NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Γιατί μια startup να ενταχθεί στον επιταχυντή τουρισμού CapsuleT;

Γιατί μια startup να ενταχθεί στον επιταχυντή τουρισμού CapsuleT;

Δες την απάντηση και κάνε αίτηση κι εσύ στον 5ο κύκλο του προγράμματος μέχρι 23 Ιουνίου!

Με τις αιτήσεις του 5ου κύκλου Προγράμματος Επιτάχυνσης να συνεχίζονται δυναμικά, πέντε (5) ανερχόμενες startups τουρισμού μαζί με την Διευθύντρια του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του μοναδικού επιταχυντή στην Ελλάδα που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startups τουρισμού – πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κα. Κατερίνα Σαριδάκη δίνουν την απάντηση στο ερώτημα των ημερών: «Γιατί να ενταχθώ στον επιταχυντή CapsuleT που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startups τουρισμού και όχι σε έναν generic;»

Κατερίνα Σαριδάκη: «Όταν μιλάμε για τον κυρίαρχο κλάδο της χώρας μας με τόσες εξειδικευμένες υποκατηγορίες, τόσους φορείς, ιδρύματα, σχολές και επαγγελματίες να τον απαρτίζουν, πιστεύω ότι και οι startups που δημιουργούν λύσεις για αυτόν έχουν την ανάγκη να ανήκουν από τα πρώιμα κιόλας στάδια της ανάπτυξής τους στην εν λόγω αγορά, στο «οικοσύστημα του τουρισμού». Έτσι, θα μπορέσουν να εμβαθύνουν στον τομέα, να έχουν άμεση πρόσβαση σε ειδικούς και επαγγελματίες που θα τους δώσουν καίριες απαντήσεις και λύσεις στα ερωτήματά τους ή και κατευθύνσεις για το προϊόν τους, ώστε εντέλει να καλύψουν συνολικά όποια τυχόν «κενά» έχουν για τον συγκεκριμένο κλάδο και τον τρόπο λειτουργίας του. Παράλληλα, το γεγονός ότι όλες οι ομάδες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ως προς την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και ανήκουν στον ίδιο κλάδο, δημιουργεί μια αίσθηση κοινότητας/«επιχειρηματικής οικογένειας», όπου ο ένας στηρίζει τον άλλον και την ίδια στιγμή χτίζουν και μεταξύ τους συνέργειες είτε σε επίπεδο δημιουργίας νέων, επιπρόσθετων υπηρεσιών ή ακόμα και συνέργειες και συμπράξεις σε επίπεδο προσέγγισης νέων πελατών. Αυτές θεωρώ ότι είναι και οι βασικές διαφοροποιήσεις από έναν επιταχυντή γενικού ενδιαφέροντος με συμμετοχές από όλους τους κλάδους της αγοράς.»

Campsaround: «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα CapsuleT που είναι ένας επιταχυντής αποκλειστικά για τουριστικές επιχειρήσεις μάς έφερε σε άμεση επαφή με την αγορά στην οποία απευθυνόμαστε. Η εμπειρία των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί είτε ως μέντορες, σύμβουλοι είτε ως μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, αλλά και οι συζητήσεις με στελέχη τουριστικών μονάδων μάς βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά, να πάρουμε εξειδικευμένο feedback για την επιχείρησή μας αλλά και να γνωρίσουμε άλλες εταιρίες του κλάδου με τις οποίες είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε η μία την άλλη. Όλη αυτή η εξειδικευμένη εμπειρία και γνώση δεν θα μπορούσε να υπάρχει σε έναν επιταχυντή γενικού ενδιαφέροντος».

Hotellisense: «Ο τουρισμός είναι ίσως η μοναδική "βαριά βιομηχανία" της χώρας μας. Είναι ο κλάδος που δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης σε πολλές νέες ιδέες και λύσεις που γεννούν οι startup τεχνολογίας. Το να συμμετάσχει μια startup στον CapsuleT, σημαίνει ότι θα πάρει ολιστική εμπειρία γνώσης, καθοδήγησης και ευκαιρίες ανάπτυξης, μέσα από τον ίδιο τον κλάδο που στηρίζει ήδη σε ένα μεγάλο ποσοστό την οικονομία μιας χώρας. Παράλληλα, η εξειδίκευση των μεντόρων, της κριτικής επιτροπής, των workshops και συνολικά των δράσεων του προγράμματος είναι το μαγικό συστατικό της μετέπειτα επιτυχίας μιας τεχνολογικής startup!»

Kleesto: «Μια startup, ειδικά στα πρώτα της βήματα, χρειάζεται όλη την υποστήριξη που μπορεί να βρει. Τέτοια υποστήριξη έρχεται μέσα από την συμμετοχή της εταιρείας σε προγράμματα επιτάχυνσης. Από αυτά λαμβάνει καθοδήγηση σε θέματα που την απασχολούν από έμπειρους επαγγελματίες στο αντικείμενό τους. Επιπλέον έρχεται σε επαφή με ανθρώπους της αγοράς μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει ευκαιρίες. Επιλέγοντας έναν επιταχυντή ο οποίος επικεντρώνεται στο αντικείμενό της (π.χ. τουρισμό) τα αποτελέσματα που μπορεί να πετύχει είναι καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Οι εταιρείες με τους οποίες θα συναναστραφεί, θα είναι από τον ίδιο κλάδο με αυτή. Θα μπορέσει να αναπτύξει συνέργειες μαζί τους, αλλά και να αλληλοβοηθηθούν στην επίλυση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίζουν, καθώς θα είναι παρόμοια. Τέλος, οι άνθρωποι με τους οποίους θα συνδεθεί θα είναι σχετικοί με το αντικείμενό της αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να συμβάλλουν άμεσα στην δραστηριότητά της».

Unlimited Adrenaline: «Η κάθε τεχνολογική πρόταση έρχεται για να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στην αγορά. Για μία επιχείρηση λοιπόν που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, είναι πιο επωφελές να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης του κλάδου. Ο βασικός λόγος είναι ότι υπάρχει η σύνδεση με την αγορά που προσφέρει την ουσιαστική και εμπεριστατωμένη κριτική και το feedback από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους επαγγελματίες του κλάδου. Με αυτό τον τρόπο μία startup έχει την δυνατότητα να εξάγει άμεσα και ασφαλή συμπεράσματα για το εάν το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρει εξυπηρετεί πραγματικά την αγορά και πως μπορεί να εξελιχθεί ώστε να έχει ουσιαστική αποδοχή από αυτή».

Vivestia: «Ο τουρισμός δεν είναι μια απλή βιομηχανία που κάποιος μπορεί εύκολα να επιχειρήσει, όχι γιατί δεν έχει τα προσόντα αλλά επειδή ο τουρισμός πέραν από το μεράκι και το πάθος γι αυτόν και εν γένει για το εγχώριο προϊόν χρειάζεται και τις απαραίτητες γνώσεις. Γνώσεις που μόνο ένας εξειδικευμένος φορέας - επιταχυντής μπορεί να προσφέρει. Έτσι βρήκαμε και εμείς τον CapsuleT ο οποίος μας έφερε κοντά σε ανθρώπους με την απαραίτητη γνώση και εφόδια για να εισάγουμε την ιδέα μας στην βιομηχανία του τουρισμού στοχευμένα».

Υποβολή αιτήσεων στον 5ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης έως 23 Ιουνίου 2022!

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 5ο κύκλο του CapsuleT ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022.

Μάθετε τα κριτήρια συμμετοχής, τα χρηματικά έπαθλα που μπορείς να διεκδικήσεις και τη δομή του προγράμματος αναλυτικά εδώ: capsuletaccelerator.gr/el/accelerator

Κάνε την αίτηση σου εύκολα εδώ: eventora.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr