NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Elon Musk: Η Tesla θα απολύσει το 3,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού

Elon Musk: Η Tesla θα απολύσει το 3,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού
21_06_2022 | 15:49 21_06_2022 | 15:54
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Ο Elon Musk προσπάθησε να διευκρινίσει πόσοι εργαζόμενοι της Tesla θα χάσουν τη δουλειά τους, μετά την κατάθεση αγωγής από πρώην υπαλλήλους που ισχυρίζονται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία παραβίασε την αμερικανική εργατική νομοθεσία.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Bloomberg την Τρίτη, ο Musk είπε ότι η Tesla θα μειώσει το μισθωτό εργατικό δυναμικό της κατά 10% τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τον αριθμό των ωρομίσθιων εργαζομένων.

Μια αναφορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα από το Reuters ανέφερε ότι ο Musk ήθελε να περικόψει το 10% των θέσεων εργασίας, επικαλούμενος ένα εσωτερικό email που έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla. Στο σημείωμα, φέρεται να είπε ότι έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία.

Αλλά σε ένα επακόλουθο email προς το προσωπικό της Tesla που επικαλέστηκε το CNBC, ο Musk διευκρίνισε ότι η εταιρεία θα μειώσει τον αριθμό των μισθωτών της κατά 10% και θα αυξήσει το ωριαίο προσωπικό της.

Όπως είπε την Τρίτη, αυτό σήμαινε πως η ανακοίνωση της Tesla θα επηρέαζε περίπου το 3,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, προσθέτοντας ότι το πραγματικό ποσό «δεν ήταν εξαιρετικά σημαντικό». Οι μισθωτοί αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των εργαζομένων της Tesla, πρόσθεσε.

«Σε ένα χρόνο από τώρα, νομίζω ότι ο αριθμός θα είναι υψηλότερος τόσο σε μισθούς όσο και σε ωρομίσθιο», είπε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr