NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Στο Shell Eco-Marathon στη Γαλλία συμμετέχει η ομάδα Poseidon του Παν. Δυτ. Αττικής​​

Στο Shell Eco-Marathon στη Γαλλία συμμετέχει η ομάδα Poseidon του Παν. Δυτ. Αττικής​​

Φέτος τον Ιούλιο η ερευνητική ομάδα Poseidon του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής λαμβάνει μέρος, για ακόμη μια φορά, σε έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, τον Shell Eco-Marathon που θα γίνει στις 3 – 6 Ιουλίου στο Nogaro της Γαλλίας.

Η Poseidon αποτελεί μια διεπιστημονική ομάδα στην οποία σχεδιάζονται και κατασκευάζονται πρότυπα μονοθέσια οχήματα. Η ομάδα ιδρύθηκε το 2012 και έκτοτε έχουν κατασκευαστεί δύο μονοθέσια. Έχει λάβει μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Τουρκίας όπου το 2017 και 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Prototype Battery Electric, καθώς και την πρώτη θέση το 2017 στην κατηγορία Design στο event της Αγγλίας.

Όσον αφορά τον φετινό Shell Eco-Marathon, ο οποίος λαμβάνει χώρα στο Nogaro της Γαλλίας, η Poseidon θα συμμετάσχει με την Orca. Η Orca αποτελεί το νεότερο όχημα της ομάδας με σασί από carbon fiber monocoque, βάρος λιγότερο από 30 κιλά, DC motor με μπαταρίες ιόντων λιθίου και βέλτιστη απόδοση στα 504 km με κατανάλωση μόλις 1 kWh! Η επίδοση του οχήματος καθώς και πρωτοποριακός σχεδιασμός του έχουν χαρίσει ήδη τρία βραβεία στην ομάδα. Για την φετινή συμμετοχή της αναμένεται ένα αντάξιο αποτέλεσμα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr