NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Jeff Koons: Η έκθεση στην Ύδρα, ο Elon Musk και τα έργα τέχνης στο φεγγάρι

Jeff Koons: Η έκθεση στην Ύδρα, ο Elon Musk και τα έργα τέχνης στο φεγγάρι

Από τον ήλιο διπλής όψης πάνω στην εγκατάσταση του project space του Ιδρύματος Deste στα παλιά σφαγεία του νησιού της Ύδρας, ως το φεγγάρι. Τα έργα του Jeff Koons, του πιο ακριβοπληρωμένου εν ζωή καλλιτέχνη, αναμένεται να φτάσουν ως τη Σελήνη… με λίγη βοήθεια από τον Elon Musk και την SpaceX, ενώ προβλέπεται να παραμείνουν “συνδεδεμένα” με τη Γη μέσω μερικών γυαλιστερών, από πολλές απόψεις, NFTs.

Τέχνη… στη Σελήνη για πρώτη φορά

Jeff-Koons-dakis-ioanou.jpg?mtime=20220623145236#asset:356620«Guilty», η θαλαμηγός του Δάκη Ιωάννου σχεδιασμένη από τον Jeff Koons

Πάνε λίγες μέρες από την συζήτηση του Jeff Koons με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του New Museum της Νέας Υόρκης, Massimiliano Gioni στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ανάμεσα στις συζητήσεις για τα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν οι τέχνες στην κοινωνία και για το πώς ο πολιτισμός και οι δημιουργικές οικονομίες μπορούν να προωθήσουν τις δημοκρατικές αξίες… μια ερώτηση της συντονίστριας της συζήτησης και πολιτιστικής συντάκτριας των New York Times Farah Nayeri, μας μετέφερε σε άλλη τροχιά…

Η ερώτηση ήταν αν τα έργα του Jeff Koons θα ταξιδέψουν στο φεγγάρι και εκείνος απάντησε απλά πως ναι, αφού… το απαιτητικό του πρόγραμμα δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει και εκείνος μαζί τους, καθώς για ένα τέτοιο ταξίδι χρειάζεται προετοιμασία και αφοσίωση για παραπάνω από ένα ολόκληρο έτος.

Τα νέα έργα τέχνης φέρουν ψηφιακή υπογραφή

jeff-koons-news.jpg?mtime=20220623145157#asset:356619

Σύμφωνα με την Wall Street Journal και την Daily Mail ο δεύτερος πλουσιότερος καλλιτέχνης του κόσμου Jeff Koons θα στείλει 125 έργα του στην επιφάνεια της Σελήνης με το SpaceX του Elon Musk. Όλα αυτά βέβαια, αφού πρώτα φροντίσει να τα χρυσο-πουλήσει ως NFT*.

Τα έργα που θα πωληθούν ως NFT και οι αγοραστές τους θα λάβουν μια φωτογραφία της σεληνιακής τους θέσης και ένα γλυπτό που θα υποδεικνύει τη θέση του εξωγήινου ομολόγου τους στο φεγγάρι. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε… τα έργα θα διατίθενται προς πώληση στην έκθεση Art Basel στην Ελβετία.

Αν επίσης αναρωτιέστε για την απόσταση, τα ίδια τα έργα θα εγκατασταθούν 384.400 χιλιόμετρα μακριά από τους ιδιοκτήτες τους. Τώρα για την τιμή τους δεν έχουμε εικόνα, αλλά αξίζει, απλά να θυμηθούμε, στο σημείο αυτό, ότι το έργο "Rabbit" του Jeff Koons πουλήθηκε για 91,1 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Στην Ύδρα με θέα τον ήλιο (και την θάλασσα)

jeff-koons-hydra-sun.jpg?mtime=20220623144645#asset:356614

Για την ώρα σε κάθε περίπτωση μπορείτε να δείτε την πολυαναμενόμενη έκθεση του Jeff Koons -πρότζεκτ του μέγα συλλέκτη Δάκη Ιωάννου- που εγκαινιάστηκε μόλις την περασμένη Κυριακή. Θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου στον εικαστικό χώρο του του ΔΕΣΤΕ, στο ιστορικό νησί της Ύδρας. Το μικρό αυτό κτίριο γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο σημαντικό στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης ανοίγοντας “πόρτες” και “παράθυρα” σε κάθε επισκέπτη και σε κάθε επίπεδο ανάγνωσης.

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης Jeff Κoons δημιούργησε ένα έργο τέχνης, με έναν περιστρεφόμενο ήλιο διπλής όψης στην άκρη της θάλασσας, έναν Απόλλωνα με ένα, κινούμενο διαρκώς φίδι πάνω σε μια λύρα και ένα συνολικά ακραία κτις σκηνικό με την επιγραφή “ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ”...

Ένα έργο συμβολικό ανοιχτό σε κοινή θέα και θέαση.


*Τα NFTs είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που λειτουργούν σαν πιστοποιητικά ιδιοκτησίας, και το καθένα φέρει μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr