NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πρόστιμο στην Meta για υιοθέτηση ρατσιστικών και μεροληπτικών αλγορίθμων

Πρόστιμο στην Meta για υιοθέτηση ρατσιστικών και μεροληπτικών αλγορίθμων

​Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μήνυσε τη Meta στη Νέα Υόρκη, επειδή εμπόδισε ορισμένους χρήστες να βλέπουν διαφημίσεις ακινήτων στο διαδίκτυο με βάση την εθνικότητα, τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Η καταγγελία αναφέρει ότι η Meta παραβίασε τον νόμο περί δίκαιης στέγασης της Αμερικής (FHA), που προστατεύει τους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν ακίνητα, από διακρίσεις.

Σύμφωνα με τον νόμο, είναι παράνομο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών να αρνούνται να πουλήσουν ή να νοικιάσουν τα σπίτια τους ή να διαφημίσουν σπίτια βάσει συγκεκριμένων δημογραφικών στοιχείων, καθώς και να εκδιώξουν τους ενοικιαστές με βάση αυτά τα στοιχεία.

Οι εισαγγελείς μήνυσαν τη Meta υποστηρίζοντας ότι οι αλγόριθμοί της έκαναν διακρίσεις εις βάρος των χρηστών, στοχεύοντας διαφημίσεις στέγασης με βάση τη «φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο, την αναπηρία, την οικογενειακή τους κατάσταση και την εθνική καταγωγή τους».

Ο Damian Williams, εισαγγελέας των ΗΠΑ από το Νότιο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, είπε: «Όταν μια εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογία που στερεί από τους χρήστες ευκαιρίες στέγασης που βασίζονται εν όλω ή εν μέρει, σε προστατευμένα χαρακτηριστικά, παραβιάζει το FHA, ακριβώς όπως όταν οι εταιρείες εμπλέκονται σε διαφημίσεις που εισάγουν διακρίσεις χρησιμοποιώντας πιο παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης».

Ο Meta συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 115.054 δολαρίων για να κλείσει το θέμα. Η εταιρεία συμφώνησε επίσης να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στους αλγόριθμους της. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορεί να επιβάλει υψηλότερο πρόστιμο στην εταιρεία καθώς είναι το μέγιστο για την παράβαση του νόμου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr