NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι Αρχές της Ιταλίας προειδοποιούν για τη χρήση του Google Analytics

Οι Αρχές της Ιταλίας προειδοποιούν για τη χρήση του Google Analytics

Η ιταλική αρχή προστασίας δεδομένων διαπίστωσε ότι η χρήση του δημοφιλούς εργαλείου από έναν τοπικό εκδότη δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ λόγω της μεταφοράς δεδομένων χρηστών στις ΗΠΑ.

Η Garante διαπίστωσε ότι η χρήση του Google Analytics από τον εκδότη είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή πολλών τύπων δεδομένων χρήστη, όπως διεύθυνση IP, πληροφορίες προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα, ανάλυση οθόνης, επιλογή γλώσσας, καθώς και την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης στον ιστότοπο, τα οποία μεταφέρονταν στις Η.Π.Α. χωρίς να εφαρμόζονται κατάλληλα συμπληρωματικά μέτρα για την αύξηση του επιπέδου προστασίας στα απαραίτητα νομικά πρότυπα της ΕΕ.

Οι προστασίες που εφαρμόστηκαν από την Google δεν ήταν επαρκείς για την αντιμετώπιση του κινδύνου, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας το συμπέρασμα πολλών άλλων ΑΠΔ της ΕΕ που έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η χρήση του Google Analytics παραβιάζει τους κανόνες προστασίας δεδομένων του μπλοκ σχετικά με το ζήτημα της εξαγωγής δεδομένων.

Η DPA της Ιταλίας έδωσε στον εν λόγω εκδότη (μια εταιρεία που ονομάζεται Caffeina Media Srl) 90 ημέρες για να διορθώσει την παραβίαση. Ωστόσο, η απόφαση έχει ευρύτερη σημασία, καθώς έχει προειδοποίησε άλλους τοπικούς ιστότοπους που χρησιμοποιούν το Google Analytics να λαμβάνουν υπόψη και να ελέγχουν τη συμμόρφωσή τους.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η ρυθμιστική αρχή προστασίας δεδομένων της Γαλλίας εξέδωσε ενημερωμένη προειδοποίηση σχετικά με την παράνομη χρήση του Google Analytics - μετά από παρόμοια διαπίστωση σφάλματος γύρω από τη χρήση του λογισμικού από έναν ιστότοπο, τον Φεβρουάριο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr