NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι G7 στοχεύουν σε επενδύσεις 600 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπίσουν την Κίνα

Οι G7 στοχεύουν σε επενδύσεις 600 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπίσουν την Κίνα
27_06_2022 | 10:33 27_06_2022 | 10:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Οι G7 υποσχέθηκαν την Κυριακή να «σηκώσουν» 600 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους, για πέντε χρόνια, για να χρηματοδοτήσουν υποδομές στις αναπτυσσόμενες χώρες και να αντιμετωπίσουν το κινεζικό έργο Belt and Road, αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κινητοποιήσουν 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις, ομοσπονδιακά κεφάλαια και ιδιωτικές επενδύσεις, για να στηρίξουν έργα σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, της ισότητας των φύλων και των ψηφιακών υποδομών.

Ο Biden είπε ότι εκατοντάδες δισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια θα μπορούσαν να προέλθουν από πολυμερείς αναπτυξιακές τράπεζες, αναπτυξιακά χρηματοδοτικά ιδρύματα, κρατικά επενδυτικά ταμεία και άλλα.

Η Ευρώπη θα κινητοποιήσει 300 δισεκατομμύρια ευρώ για την πρωτοβουλία κατά την ίδια περίοδο, για να δημιουργήσει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο σχέδιο Belt and Road της Κίνας, το οποίο ξεκίνησε ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping το 2013.

Για τα σχέδιά τους μίλησαν και οι ηγέτες της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί ξεχωριστά. Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δεν ήταν παρόντες, αλλά συμμετέχουν και οι χώρες τους.

Το επενδυτικό σχέδιο της Κίνας περιλαμβάνει ανάπτυξη και προγράμματα σε περισσότερες από 100 χώρες με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης εκδοχής του αρχαίου εμπορικού δρόμου του Μεταξιού, από την Ασία στην Ευρώπη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr