NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

6 νέοι γαστρονομικοί προορισμοί στις Κυκλάδες

6 νέοι γαστρονομικοί προορισμοί στις Κυκλάδες

Μια βόλτα με τον σκύλο για το cocktail “Rex” μέχρι τον Φαλατάδο της Τήνου. Μια gallery στη Σύρο όπου τρώμε τιραμισού και πίνουμε mito (Μιλάνο-Τορίνο), το γλυκόπικρο κοκτέιλ του ιταλικού βορρά. Και το γνωστό εστιατόριο πίσω από το Hilton που μετακομίζει στη Αντίπαρο, σερβίρει μαγιάτικα, σκορπίνες αλλά και κρασί από Κυκλαδίτικους αμπελώνες.

Δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα ή περισσότερα από τα 30 νησιά των Κυκλάδων ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό. Παρά μόνο να κόψουμε με πιρούνι και μαχαίρι, κυρίως ίσως, μόνο με το πιρούνι, γευστικές μπουκιές, σε διαφορετικά πιάτα, εστιατόρια και νησιά.

Στο συγκεκριμένο άρθρο παίρνουμε μια γεύση από τις νέες εστιατορικές -και όχι μόνο- αφίξεις στις Κυκλάδες.

Κlouki, Τήνος

Στο λεγόμενο και ως γαστροκαφενέ, θα βρείτε μεζέδες πρωινό αλλά και απολαυστικά γλυκά ταψιού με συνταγές που κρατήθηκαν απαράλλαχτες από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια, τη Λενιώ.

Μερικές αλλαγές είναι η προσθήκη του παγωτού μηχανής και η προτεραιότητα (first served) στους μικρούς τετράποδους φίλους μας, τα κλούκια που λέμε και στο νησί και μιας απόλυτα pet friendly φιλοσοφίας.

Μάλιστα τα cocktails είναι εμπνευσμένα από διάσημους σκύλους όπως ο Rex, o Χάτσικο, ο Μιλού και φυσικά ο Ρανταπλάν. Τέλος κάθε Κυριακή έχουν και το woof party και το Klouki & friends με φίλους guest chefs και bartenders.

Belman, Νάξος

Το Βelman είναι το λιλιπούτειο μπαρ-side project του Nolanverse, της δημιουργικής ομάδας που βρίσκεται πίσω από τα πετυχημένα αθηναϊκά Nolan, Proveleggios και Sweet Nolan.

Τα καλοδουλεμενα κοκτέιλ με ντόπιες αξιώτικες πρώτες ύλες είναι έμπνευσης της bar manager του Nolan και του Proveleggios, Πόπης Σεβαστού και ο σχεδιασμός τους είχε ξεκινήσει από τον χειμώνα στο εργαστήριο του Proveleggios με το λεγόμενο και ως πήγαινε-έλα στο νησί. Τα κοκτέιλ δεν έχουν ονόματα αλλά αριθμούς. Επιλέξτε τον αγαπημένο σας αριθμό… ποτών.

Plastico Gallery, Σύρος


Το Plastico Gallery, μια άτυπη γκαλερί, όπου η τέχνη και ο καλοφτιαγμένος καφές συνδυάζονται, μπορεί να πρωτοάνοιξε το 2018 σε ένα στενό της Ερμούπολης.

Ωστόσο φέτος στις επιλογές του μενού δίπλα στην ιταλική μόκα, το αφογκάτο και τις ιταλικές λιχουδιές όπως το bellini cake με αφρώδες κρασί προσέκο και φρέσκα ροδάκινα, θα βρείτε και μια μικρή ίστα από κρασιά, ιταλικά και συριανά. Αλλά και ορισμένα κοκτέιλ με ιταλικό ταμπεραμέντο, όπως το mito (Μιλάνο-Τορίνο), το γλυκόπικρο κοκτέιλ του ιταλικού βορρά.

Sima, Τήνος

Κατσίκα ή τραπέζι; Παραδοσιακό ή σύγχρονο; Χωριάτικο ή νησιώτικο; Την κάθε ερώτηση στο νησί της Τήνου ακολουθεί το "Κάτσε σιμά και θα σου πω".

Μια φράση που μας φέρνει κοντά, στο ίδιο τραπέζι, μια φράση που τα λέει όλα. Το Sima δίνει προτεραίοτητα στα προϊόντα του τόπου, στις μυρωδιές, τις υφές και το χρώμα τους. Γιατί ό,τι παράγεται στον τόπο που ευδοκιμεί είναι πιο νόστιμο από οπουδήποτε αλλού.

Βασίλαινας, Αντίπαρος

Από την πλατεία Μαδρίτης, μια νησίδα πράσινου πίσω από το Hilton, μέχρι την Αντίπαρο… μερικά γευστικά πιάτα δρόμος. Το κυκλαδίτικο «αδερφάκι» του εστιατορίου Βασίλαινας βρίσκεται στον πρώτο παράλληλο στο κεντρικό σοκάκι που λίγο-πολύ αποτελεί την Χώρα της Αντιπάρου.

Δίπλα στις βουκαμβίλιες σερβίρεται το θαλασσινού μενού με πρωταγωνιστές τα μεγάλα και τα μικρά ψαράκια που καθημερινά θα κάνουν την εμφάνιση τους. Mαγιάτικα, σκορπίνες και άλλα ψαράκια συνοδεύονται από μια λίστα κρασιών με επιλογές από τους Κυκλαδίτικους αμπελώνες.

Nos, Σίφνος

Οι έννοιες του gathering ή απλά του μοιράσματος γύρω από ένα τραπέζι βρίσκονται στο επίκεντρο το νέου εστιατόριο NOS στη Σίφνο.

Όπως και η ελληνικότητα και η εντοπιότητα της Σίφνου και των Κυκλάδων, τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στην εκτέλεση των συνταγών που παράλληλα μοιράζεται τις αρχές της zero waste φιλοσοφίας.

Ο executive chef Αθηναγόρας Κωστάκος, δημιουργός πίσω από τα Noema και Loco, έχει δημιουργήσει πιάτα όπως το πικάντικο ταρτάρ παλαμίδας με κάπαρη και τσακιστές ελιές και το μαγειρεμένο αργά αρνί καπνιστό με κλιματόβεργες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr