NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΕΕ για crypto: Έρχονται κανόνες κατά του «ξεπλύματος» χρήματος

ΕΕ για crypto: Έρχονται κανόνες κατά του «ξεπλύματος» χρήματος

Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν την Τετάρτη σε μια προσωρινή συμφωνία για τους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα, κάτι που θα ωθήσει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο να ελέγχουν την ταυτότητα των πελατών τους.

Οι κανόνες θα απαιτήσουν, επίσης, από τις εταιρείες να αναφέρουν ύποπτες συναλλαγές στις ρυθμιστικές αρχές για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του «βρώμικου» χρήματος, όπως ανέφεραν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι κανόνες απαιτούν έγκριση από διάφορους φορείς για να τεθούν σε ισχύ. Η επίβλεψη θα διασφαλίσει ότι τα περιουσιακά στοιχεία crypto θα μπορούν να εντοπιστούν όπως οι παραδοσιακές μεταφορές χρημάτων, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση.

«Οι νέοι κανόνες θα επιτρέψουν στους αξιωματούχους επιβολής του νόμου να μπορούν να συνδέουν ορισμένες μεταφορές με εγκληματικές δραστηριότητες και να προσδιορίζουν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από αυτές τις συναλλαγές», δήλωσε ο Ερνέστος Ουρτασούν, βουλευτής του Ισπανικού Κόμματος των Πρασίνων, ο οποίος βοήθησε να οδηγηθεί το μέτρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr