NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ολοκληρώθηκε το «Innovation Challenge in Thessaloniki» <Tech4Good/> της Accenture

Ολοκληρώθηκε το «Innovation Challenge in Thessaloniki» <Tech4Good/> της Accenture

Με την παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων και εφαρμογών των ομάδων καθώς και την ανάδειξη των 3 νικητριών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου το ‘Innovation Challenge in Thessaloniki’ της Accenture.

Ο εν λόγω Διαγωνισμός Καινοτομίας, ο οποίος διενεργήθηκε διαδικτυακά από 1-5 Ιουνίου, τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου της Θεσσαλονίκης και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και του Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του OK!Thess και σε συνεργασία με την CollegeLink.

Στόχος του Διαγωνισμού Καινοτομίας ήταν η ανάπτυξη και ανάδειξη πιλοτικών εφαρμογών και υπηρεσιών, οι οποίες με τη δύναμη της τεχνολογίας θα δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της χώρας.

Στο Διαγωνισμό έλαβαν συνολικά μέρος 12 ομάδες, ενώ νικήτριες αναδείχθηκαν οι παρακάτω:

  • Πρώτο Βραβείο: Η ομάδα με την εφαρμογή PeerSafety κέρδισε το έπαθλο των 2.000 ευρώ. Πρόκειται για μια εφαρμογή που έχει ως στόχο να βοηθήσει κάθε κάτοικο να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια κρατώντας τις έμπιστες επαφές του ενήμερες για την κατάστασή του, διαθέτοντας παράλληλα πρόσθετα χαρακτηριστικά για την αποτροπή ανεπιθύμητων συμβάντων.
  • Δεύτερο Βραβείο: Η ομάδα με την εφαρμογή SaferRoute κέρδισε το έπαθλο των 1.000 ευρώ. To SaferRoute είναι μια εφαρμογή που βοηθάει τους χρήστες της να αισθάνονται ήσυχοι κατά τη μετακίνησή τους, ειδικά τις βραδινές ώρες, επιλέγοντας ασφαλέστερες διαδρομές.
  • Τρίτο βραβείο: Η ομάδα με την εφαρμογή Evently κέρδισε το έπαθλο των 500 ευρώ. Πρόκειται για ένα web application, το οποίο χαρτογραφεί τις εκδηλώσεις, τους καλλιτέχνες, αλλά και τους χώρους πραγματοποίησης αυτών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πέρα από τα χρηματικά έπαθλα, οι 3 νικήτριες ομάδες καθώς η ομάδα με την εφαρμογή ThessVolta απέκτησαν απευθείας πρόσβαση στο Bootcamp του επόμενου κύκλου επιτάχυνσης του OK!Thess.

Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και με στόχο την ολόπλευρη υποστήριξη των διαγωνιζομένων, διακεκριμένα στελέχη από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο συμμετείχαν σε μια σειρά από workshops, πραγματοποίησαν συμβουλευτικές συναντήσεις με τις ομάδες για την εξέλιξη και την περαιτέρω εξειδίκευση των εφαρμογών τους, καθώς επίσης αξιολόγησαν τις τελικές τους προτάσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr