NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Άνοδος: Η ιστορία των Αντετοκούνμπο [Ταινία]

Άνοδος: Η ιστορία των Αντετοκούνμπο [Ταινία]

Ένα ζευγάρι Nike που φοριέται εναλλάξ από τα δύο αδέρφια στις προπονήσεις του μπάσκετ προκαλώντας τις κοροϊδίες των υπόλοιπων παικτών της ομάδας. Ένα λεωφορείο που ξεκινά καθημερινά από τα Σεπόλια και κάνει ώρες ώσπου να φτάσει ως το γήπεδο μπάσκετ. Ένα στρώμα για ύπνο μέσα στο γήπεδο για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Και ένας αδερφός αποκλεισμένος στη Νιγηρία, μακριά από την οικογένεια του για χρόνια…

Πρώτη προβολή στο γήπεδο που ξεκίνησαν όλα

rise-4.jpg?mtime=20220701132446#asset:358500

Η πρωτότυπη ταινία της Disney+ “Άνοδος” διηγείται την ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο, η οποία έφερε στον κόσμο τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα, την πρώτη τριάδα αδελφών που κατέκτησαν πρωτάθλημα NBA.

Η ταινία είναι γυρισμένη στην Αθήνα και βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το ταξίδι της οικογένειάς του από τη Νιγηρία στην Ελλάδα και από τα Σεπόλια ως την Αμερική.

rise-2.jpg?mtime=20220701132705#asset:358503


Πιο συγκεκριμένα έχει γυριστεί στο γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα στα Σεπόλια, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο executive producer της ταινίας. Μάλιστα μαζί με τη μητέρα του, Βερόνικα «Βέρα» Αντετοκούνμπο, τα αδέρφια του Θανάση και Άλεξ, μέλη του καστ της ταινίας και παίκτες από την ομάδας των Milwaukee Bucks βρέθηκαν προ ημερών στην επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας στο γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα.

Τι σημαίνει άνοδος;

rise-movie.jpg?mtime=20220701132526#asset:358501

Μετά τη μετανάστευσή τους από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, ο Τσαρλς και η Βέρα Αντετοκούνμπο πάλεψαν για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα πέντε παιδιά τους. Καθημερινά ζούσαν υπό την απειλή της απέλασης ενώ ο μεγαλύτερος γιος ζούσε στη Νιγηρία με συγγενείς και ήταν αδύνατο να έρθει στην Ελλάδα πριν οι ίδιο κατορθώσουν να αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα.

Από την πώληση αντικειμένων σε τουρίστες στους δρόμους της Αθήνας ο Γιάννης και Θανάσης βρέθηκαν να παίζουν μπάσκετ με μια τοπική ομάδα νέων. Οι μοναδικές τους ικανότητες στο γήπεδο έγιναν γρήγορα αντιληπτές. Δούλεψαν όμως σκληρά για να γίνουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, μαζί και με τον αδελφό τους, Κώστα.

Με τη βοήθεια ενός ατζέντη, ο Γιάννης μπήκε στο ΝΒΑ Draft το 2013 αλλάζοντας όχι μόνο τη δική του ζωή του αλλά τη ζωή ολόκληρης της οικογένειάς του. Τη σεζόν 2020-2021 ο Γιάννης και ο Θανάσης συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι Milwaukee Bucks να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, ενώ ο Κώστας έπαιξε για τους πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν, Los Angeles Lakers.

rise-5.jpg?mtime=20220701132636#asset:358502


Και αν τελικά αναρωτηθούμε τι σημαίνει “άνοδος”, πίσω από τα τρόπαια, τις πρωτιές ή τα χρήματα κρύβεται το γεγονός ότι δεν φτάνεις εκεί μόνος και ακόμα και αν το κάνεις, δεν θα έχει νόημα αν δεν μπορείς να το μοιραστείς. Αν δεν έχεις τους ανθρώπους σου, δίπλα σου σε κάθε βήμα, σε κάθε μικρή ή μεγάλη απόφαση, σε κάθε αποτυχία αλλά και σε κάθε επιτυχία.

Και αν θριαμβεύσεις, άνοδος είναι να μην ξεχνάς από που ξεκίνησες και από που πέρασες για να φτάσεις στην κορυφή. Να επιστρέφεις και να χαμογελάς σε εκείνο το γήπεδο στα Σεπόλια, μαζί με όλους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr