NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Σήμερα η επίσημη πρώτη της Hellenic Train, η Ελλάδα αλλάζει όψη

Σήμερα η επίσημη πρώτη της Hellenic Train, η Ελλάδα αλλάζει όψη

Ημέρα ορόσημο η 1η Ιουλίου 2022 για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Ιταλοί δίνουν τα χέρια με τους Έλληνες ομότιμους με την μετονομασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σε Hellenic Train S.A. ξεκινώντας το «Ταξίδι στο αύριο των μεταφορών». Στόχος ο ελληνικός σιδηρόδρομος να αποκτήσει την αίγλη των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων, και να αποτελέσει ανταγωνιστικό μέσο των ιδιωτικών μεταφορών και των αερομεταφορών.

Τρεις προτεραιότητες

Προτεραιότητα της Hellenic Train να βάλει στις ράγες νέα ηλεκτρικά τραίνα και τραίνα υδρογόνου ταυτόχρονα και να ανοίξει δρομολόγια σε ελληνικές πόλεις πολιτισμικής κληρονομιάς, που στο παρελθόν καταργήθηκαν γιατί δεν ήταν κερδοφόρα λόγω της πολιτικής που ακολούθησε η Ελλάδα.

Ήσσονος σημασίας για τη διοίκηση της Hellenic Train οι αμαξοστοιχίες υψηλών ταχυτήτων (ΙCE) που στην Ελλάδα σήμερα διανύουν αποστάσεις με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων, αλλά και περιφερειακές αμαξοστοιχίες (regional) για τις εσωτερικές, μεταξύ νομών, συνδέσεις.

H στρατηγική της Hellenic Train συμπίπτει με την στρατηγική της κυβέρνησης για αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, καθιστώντας έτσι την Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, κόμβο επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών και γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας.

Και τα δύο μέρη, Hellenic Train και ελληνική κυβέρνηση δίνουν βαρύνουσα σημασία στα μεγάλα λιμάνια της χώρας: στον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη με έμφαση στις συνεργασίες μεταξύ οργανισμών λιμένων και σιδηροδρόμων.

Νέα επενδυτικά κονδύλια από τις νέες συνεργασίες

Μέσα από τις νέες συνεργασίες θα χρηματοδοτηθούν έργα με άντληση νέων επενδυτικών κονδυλίων, που στόχο θα έχουν την αναβάθμιση των υποδομών, της ασφάλειας, αλλά άλλων τομέων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αξιοσημείωτο ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έργο στην Ελλάδα όλων των εποχών αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο, όπως είχε γράψει το epixeiro.gr σε προγενέστερα δημοσιεύματα, δίνει μεγάλη έμβαση, μεταξύ άλλων, στις συνδέσεις των λιμένων Λαυρίου, Ραφήνας και άλλων, καθώς επίσης και στην ασφάλεια.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ferrovie dello Stato Italiane – Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών

Στο πλαίσιο της μέριμνας για ασφάλεια υπεγράφη σήμερα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ferrovie dello Stato Italiane και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών. Η συνεργασία αυτή στόχο έχει να βρει λύσεις βιώσιμων ασφαλών μεταφορών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τις ψηφιακές μεθόδους.

Στην σημερινή εκδήλωση παρόντες ήταν: ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, κ. Daniele Franco, η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, κ. Patricia Falcinelli, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FS, κ. Luigi Ferraris, o Διευθύνων Σύμβουλος της TRENITALIA, κ. Luigi Corradi, ο Πρόεδρος της Hellenic Train S.A., καθηγητής Dario Lο Bosco, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train S.A., κ. Maurizio Capotorto, καθώς και στελέχη της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Χαιρετισμό μέσω βίντεο απηύθυνε από την Ιταλία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας κ. Enrico Giovannini.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr